Josefine Jakobsen förlänger med Djurgården
Publicerad: 2022-03-17
Officiellt
Landslagsstjärnan, Djurgårdsikonen och den assisterande lagkaptenen Josefine Jakobsen fortsätter i Stockholms stolthet. Jakobsen har skrivit på en ettårig förlängning och kommer till hösten att inleda sin åttonde säsong i DIF.

– Det är med stor glädje som vi gjort klart med Josefine för ytterligare ett år. Josefine jobbar även med våra yngre spelare som individuell tränare på vårt hockeygymnasium. Detta sammantaget känns väldigt bra, då hon kan dela med sig av all sin kunskap även till våra yngre spelare, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Josefine Jakobsen, 30 år, har representerat Stockholms stolthet ända sedan klubbens debutsäsong i SDHL 2015/2016 då hon anslöt till slutspelet. Danskan har sedan dess varit en tongivande spelare i varje lagbygge och arbetar sedan ett drygt år tillbaka även med Djurgårdens HG-verksamhet. Nu väljer Jakobsen att förlänga sitt kontrakt till 2023.

Med den erfarenhet och stabilitet som Jakobsen står för ser Johan Schillgard henne som en mycket viktig pjäs för framtiden. Under pågående säsong har centern vid tillfällen även avlastat på backsidan, något som återigen visat prov på den mångsidighet som hon besitter. Totalt har Josefine Jakobsen gjort 277 matcher och 314 poäng i SDHL, dessutom står hon noterat för en rad landskamper och bland annat spel i vinterns OS.

– Josefine vill vara med på den resa som vi nu startar med en spännande mix av unga och lite äldre spelare. Det är därför mycket viktigt för oss att kunna behålla spelare som Josefine, med den erfarenhet som hon besitter. Som spelare är hon stark med pucken och väldigt spelintelligent, vilket är en trygghet för gruppen och inte minst för framtiden, tillägger Schillgard.

Djurgården Hockey