Brodin inför dagens match: "Full fart framåt"
Publicerad: 2016-10-02

I morgon väntar Frölunda, regerande svenska mästare och det lag som skickade ut Djurgården ur SM-slutspelet i våras. Då ska nederlaget mot Karlskrona vara bortglömt.
- Det ska vara full fart framåt. Jag tror att alla kommer vara taggade och förstå mer vad det handlar om, säger Daniel Brodin.

0-4 mot Karlskrona var en ordentlig missräkning. Daniel Brodin var klart besviken efteråt och i laget har man diskuterat igenom matchen.

- Det är klart att det var segt efter matchen och vi pratade igenom det. Det är bara att släppa den matchen nu. Vi hade den bästa träningen i går på väldigt länge. Alla tog verkligen till sig det vi snackade om, körde stenhårt och det var grinigt på träningen. Det brukar vara ett gott tecken, säger Brodin.

Slutsatsen efter Karlskronamatchen var att bortalagets taktik gick hem - de fick Djurgården att dra ner på tempot. Något som Daniel Brodin inte tycker ska få ske.

- Vi hamnar lite i deras fälla. Det är kanske cred till dem att de gjorde det bra men samtidigt måste vi fortsätta med vårt spel. De ställer upp och väntar på pucken och då kommer vi långsamt i stället för att komma upp och skicka ned pucken. Men det har vi pratat om, säger Daniel Brodin som på gårdagens träning stannade kvar nästan längst av alla.

- Vi skulle ha skotträning på slutet och sen körde jag lite extra med Linus (Johansson) och Vejde (Lukas Vejdemo). Vi hade en kort dag så då kan man vara kvar och inte stressa iväg till lunch.

Ambitionen är det med andra ord inget fel på hos Brodin. Med mindre speltid än vanligt i senaste matchen är det en revanschsugen ytterforward som blickar framåt mot Frölundamatchen.

- Då kommer det bli än mer viktigt att få ner pucken och verkligen spela vårt spel. De är ett skickligt lag och det gäller att vi matar på med vårt spel med hård forechecking och långa anfall. Det är då vi är bra, inte när vi backar hem. Det ska vara full fart framåt. Sen är det rivalitet från slutspelet och det blir alltid kul matcher mot dem. Jag tror att alla kommer vara taggade och förstå mer vad det handlar om.

Vill du se matchen? Då ser du den på Cmore.
Beställ abonnemang eller dagspaket via denna länk så får Djurgården en del av intäkten.

Jimmy Peterson