Lisa Mattsson: "Inget annat än vinst i tankarna"
Publicerad: 2016-10-15

Damerna har haft ett kortare uppehåll i spelande av matcher sedan man tog full pott i borta mot Sundsvall och Brynäs för snart två veckor sedan. I helgen är det däremot äntligen dags igen och det är inte mot vilka som helst. AIK är det som står för motståndet, när man tar emot dem i det andra derbyt för säsongen.

Det har varit rätt skadetätt såhär i början på säsongen men man har ändå lyckats med en stabil tredjeplats i tabellen med 5 poäng före fjärdeplacerade Brynäs som även har en match mer spelad.

Lisa Mattsson, hur har ni gjort för att upprätthålla spelet med det förutsättningar ni haft?

-Samhörigheten och lagandan är bra i vårt lag. Det är alltid jobbigt att se folk skada sig och speciellt i ens egna lag, men det är inget som ska försämra våra prestationer. Vi är inte beroende av enskilda individer, vi är ett starkt lag tillsammans med vilja att vinna matcher.

Det har varit nästan två veckors uppehåll från att spela matcher, men spelarna har gjort allt annat än att ligga på latsidan. Det har tränats på som vanligt med mer fokus på spelteknik och upplägg på isen. Även hårdare fyspass på gymmet kan skrivas upp, och för Mattsson själv känns inledningen på säsongen lovande.

-Det känns bra, säsongen är äntligen igång på riktigt och jag får göra det jag tycker är kul. Glädje är nyckeln till framgång.

På lördag väntar match igen, och då derby mot AIK, hur går tankarna?

-Jag kan tala för fler än mig själv att vi är mer än redo för match igen, ännu roligare med ett derby på hemmaplan. Finns inget annat än vinst i tankarna. Hoppas vi ses där!

Djurgården-AIK
Nu på lördag, 15/10 - Hovet Kl.19.30
För de som går på herrarnas match fungerar matchbiljetten som biljett även på damernas match.

Angelica Lindeberg