Jakobsen: "Ska se till att det bara blir två matcher"
Publicerad: 2017-03-03
Dam
I morgon spelas andra kvartsfinalen och efter onsdagens vinst finns det chans att stänga kvartsfinalserien och avancera till semifinalen vid vinst i morgondagens match.

Josefine Jakobsen som stod för Djurgårdens mål och den avgörande straffen i första kvartsfinalen mot Leksand tycker att inledningen av slutspelet kändes bra.

– Jag tyckte vi var bäst genom hela matchen men hade svårt att göra mål. Deras målvakt var bra.

Hela laget kämpade på bra kommenterade coach Jared Cipparone efter matchen, något som Jakobsen är villig att hålla med om.

– Jag tycker hela laget gjorde en bra match, men vi hade svårt att få in pucken den sista biten. Det är alltid kul när man gör mål och kan hjälpa laget att vinna matcher. Rebecca Stenberg gjorde ett bra förarbete på 1-1-målet.

Vad behöver ni göra för att ta en vinst och stänga igen i morgon för att "slippa" söndagens match?

– Vi måste fortsätta spela som vi gjorde i onsdags, fast vi måste våga köra rakt på mål och jobba hårdare framför Leksands mål och stressa målvakten. Det gäller att vara fokuserade från start till slut. De kommer inte att lägga sig ner utan kommer att komma ut hårt.

Ett Leksand som kommer jaga in i det sista för att vinna och få kvartsfinalen till en tredje och sista rysare på söndag. Och ett Djurgården som kommer göra allt för att redan imorgon stänga igen och därmed vara klara för semifinal. Hur det än blir har Djurgården efter att man slutat på en andraplats hemmaförtur och spelar båda matcherna hemma om det blir en tredje match - men målet är en vinst redan imorgon.

– På hemmaplan är man alltid tryggast, med vanliga rutiner och hemmapublik. Och det är klart att om det blir match tre då betyder de grejerna mycket. Men vi ska se till att det bara blir två matcher.

Angelica Lindeberg