Derbyvinst på bortaplan och femte raka vinsten
Publicerad: 2019-10-16
Dam
Det är något speciellt med de där klassiska derbyna och lika speciellt som det är, är det att vinna dessa. Ikväll tog vi revansch efter premiären och vann mot AIK med 3-1.

Derby.

Alice Östensson. Hon var framme borta mot Luleå och gjorde ett tidigt mål och idag såg hon till att fixa ledningen 7 minuter in i första perioden. Vi krigade på och det såg länge ut som att vi skulle kunna gå till periodpaus med ledningen. Men..AIK lyckades kvittera med 9 sekunder kvar.

I andra perioden kommer vi ut och fortsätter kriga och det skulle inte dröja längre än 1 minut och 18 sekunder innan ett snyggt hockeymål där Jennifer Wakefield driver mot mål, passar Josefin Bouveng som skjuter. AIKs målvakt släpper returen rakt ut som Josefine Holmgren med fart kan skjuta in och gör 2-1 till oss.

I tredje och sista kommer vi ut och försöker spela enkelt och även om AIK jobbar sig in i matchen lyckas vi hålla oss jämnare och i tom kasse sätter Josefine Jakobsen slutresultatet 3-1.

Vinst mot AIK,

Rickard Hårdstam, assisterande tränare är ändå nöjd med tre poäng, även om det finns saker att jobba på.
– Krigarmatch. Vi spelar inte så bra som vi vill, men vi krigar i 60 minuter. VI får målen ganska bra i matchen, bra krigarinsats men vi kan bättre.

Vad är det som gör att ni vinner ikväll förutom att ni gör fler mål?
– Vi blockar skott, gör enkla saker och gav inte bort jättemycket. Vi är liter under press men tycker vi reder ut det rätt bra.

Vad behöver ni göra bättre inför lördagens match borta mot SDE?
– Jag tycker vi kan vara mer fokuserade i vårt passningsspel, vi kan vara noggranare runt blålinjerna och vi kan supporta varandra bättre i egen zon än vad vi gjorde idag.