Dam: Tori Hickel till Djurgården
Publicerad: 2016-07-14

Hon är född och uppvuxen i Alaska, tituleras bland annat som både jägare och fiskare utöver hockeyspelare och är en tvåvägsspelare som kan spela både forward och back. Djurgården skrev idag på med den 23-åriga amerikanska backen Tori Hickel inför den kommande säsongen.

Välkommen till Djurgården, berätta vad fick dig att skriva på för Djurgården?
-Många av mina collegevänner föreslog att jag skulle fundera på att spela utomlands efter college. Efter att ha lyssnat runt och hört bra saker om Djurgården pratade jag med dom och blev otroligt glad över att få erbjudandet att spela i ett sådant bra lag. Djurgården har varit väldigt hjälpfulla i att lära mig hur det kommer vara att spela hockey i Sverige.

Vad är dina förväntningar över att spela i Djurgården?
-Jag är förväntansfull att få träffa tjejerna och de som jobbar för Djurgården. Jag kommer jobba hårt för laget och mot det samlade målet. Jag har sett att laget är naturligt professionellt, och jag är även förväntansfull över att bidra med det jag kan till varje träning och match. Supporta tjejerna, medföra positiv energi, humor och skapa nya vänskaper. Sedan också att få ta del av svensk kultur.

I förra säsongen spelade Tori Hickel back och var assisterande kapten för Northeastern University där hon fick möjlighet att hjälpa de nyaste spelarna att utvecklas. De tog sig till NCAA final för första gången och lyckades slå flera rekord. Hickels egenskaper som hockeyspelare förklarar hon är detsamma som hon är som person.
-Förhoppningsvis är mina bästa egenskaper som hockeyspelare detsamma som mina bästa egenskaper som person. Jag vill tro att jag är pålitilig, snäll, ärlig, arbetssam och rolig. Jag ser verkligen fram emot att lära känna tjejerna och medföra inte bara energi, utan resultat och stöd till laget.

-På isen har jag bra fart och är stark nog att vinna närkamper om puck, men också att passa en bra pass ut från zon. När det är passande tycker jag om att hoppa in och spela offensivt på slutet.

 

Sportchefen Nils Ekman berättar att Tori Hickel är en spelare vars egenskaper är något det kollat efter.
-Vi behöver och har sökt efter trygghet, stabilitet och arbetsmoral. Allt detta har vi hittat i Tori. Jag tror Tori kommer betyda mycket för vårt lag, både på och utanför isen. Vi är mycket glada över detta nyförvärv.

Vad Tori Hickel använder sin tid i sommar till lite mer än bara träning för egen del,
-Vi organiserar och coachar ett collegehockey, och hjälper yngre spelare på och utanför isen med deras teknik och att bygga upp deras styrka. Jag har även kunnat dra nytta av vår lokala skottbana för att finslipa på min egen teknik.

Angelica Lindeberg