VM-back klar för Djurgården
Publicerad: 2017-04-28
Dam
Den offensiva backen Jessica Adolfsson, 18 år, är klar för Djurgården. Kontraktet sträcker sig över kommande säsong.

Jessica Adolfsson kommer närmast från Brynäs där hon var den back som gjorde allra flest poäng i laget. Hon representerade även Damkronorna i VM i USA för en dryg månad sedan. Djurgårdens sportchef Nils Ekman ser en nyfiken individ som kommer bidra till Djurgårdens redan starka offensiv.
– Det som gör att hon passar in hos oss i Djurgården är att hon har drömmar och visioner som hon vill uppnå. Jessica är en nyfiken individ som vill ta reda på saker och bli bättre. Som spelare är jobbar hon hårt och är träningsvillig. Hennes största styrkor är att hon är väldigt skicklig offensivt och skjuter hårt, säger Nils Ekman, som förklarar varför kontraktet är skrivet för endast ett år.
– Hon kommer att studera och spela i college så därför kommer hon bara att vara med oss under en säsong. Men vi hoppas givetvis att hon kommer tillbaka till oss efter det.

Jessica Adolfsson stod för fem mål och åtta assist i Brynäs den gångna säsongen men känner själv att det finns mer att kräma ur.
– Utvecklingen har gått åt rätt håll för mig men jag känner själv att jag hade kunnat göra mer den här säsongen och framförallt känner jag att jag har mycket mer att ge. Det blir en utmaning att gå till Djurgården och ta nästa kliv. Det är en bra klubb med starka ambitioner, säger Jessica Adolfsson.

Som spelare har hon mött Djurgården ett flertal gånger och Jessica Adolfsson har imponerats av laget skicklighet.
– Djurgården har en stark och bra trupp. Andrea Dalen är verkligen någon man har fått se upp med. Hanna Olsson har jag spelat med på juniorsidan och hon har verkligen tagit stora kliv. Det är en spelare som jag är imponerad av, säger Jessica Adolfsson.

Djurgården Hockey