Ridderwall vill se ett framåtlutat och aggressivt DIF
Publicerad: 2018-04-11
Intervju
Det är en viktig match som väntar i Globen i kväll. Djurgården går in för att vända ett 1-3-underläge mot Skellefteå med start 19:30.

Lagkapten Calle Ridderwall vill att hemmaplan ska ge fördel och att laget kommer ut aggressivt.

– Jag hoppas få se ett framåtlutat och aggressivt Djurgården, så som vi är på hemmaplan,. Vi har varit starka när vi haft våra supportrar i ryggen. Nu är det ett fullsatt Globen som väntar och det kommer hjälpa oss mycket, säger Calle Ridderwall.

Laget har inte på något sätt gett upp. Seger i kväll och kartan ritas om ännu en gång.

– Alla vet vad som gäller. Det är vinst eller så är man klar, och det är ingen här som vill vara klar. Alla måste kliva upp och fram och vara sitt bästa jag i kväll. Det finns inga passagerare i ett sådant här läge på säsongen, säger Calle Ridderwall och fortsätter:

– Vi har haft matcherna i våra händer och ska stänga ner de matcherna där vi haft ledningen. Vi ska ha det där aggressiva spelet som vi haft och det är ett recept som funkat för oss under säsongen.

Klockan 19:30 i kväll kliver spelarna in inför 13 850 åskådare i Globen. Ett unikt tillfälle och inte något som alla ishockeyspelare får uppleva.
– Globen är en fin arena och att fylla den med sina egna supportrar, det är inte alla dagar man får uppleva det. Våra supportrar, vi har dem i ryggen och man får en skjuts framåt. Hela laget kommer vara väldigt taggade i kväll, säger Calle Ridderwall.

Joel Widerberg