Seger efter effektivt powerplay
Publicerad: 2018-09-09
Nyhet
Powerplay var segerreceptet mot Storhamar ikväll. 2 mål i den spelformen la grunden till slutresultatet.

Med runt 1000 tillresta norrmän i ryggen öppnade Storhamar målskyttet när gamle DIF-spelaren Thoresen höll sig framme på en retur. Vi började mer och mer ta över matchen efter det och när vi fick chansen med en man mer kom kvitteringen också.
Frukten av ett långt, och kontrollerat spel kom när Jacob Josefson kunde prickskjuta in pucken i bortre krysset. Powerplay skulle visa sig vara vägen till framgång under kvällen.
När målet väl kommit var det bara ett lag på isen resten av perioden och ett återigen långt anfall med mycket positionsbyten och passningar ledde fram till kvällens snyggaste mål. Possler passade fram Axelsson som direkt skarvar fram till Engqvist trots hård bevakning. Engqvist gjorde inget misstag utan vände bort målvakten och la in pucken i det tomma målet. Snyggt som bara den och vi gick till periodpaus i ledningen 2-1.
Andra perioden började avvaktande innan det började hetta till ute på isen. Lite fler närkamper och efter lite gruff nere vid Storhamars mål vände Dick Axelsson ner en Storhamarspelare i isen. Omringad av gulklädda spelare kom Jesper Pettersson till hjälp men belönades inte med mer än en egen utvisning.
I det boxplayspelet kvitterade Storhamar. Vi behövde inte vänta länge på ledningen dock. I kvällens andra powerplay kom även andra målet. Brodin var det som efter ett bra spel lämnades ensam mitt i slottet och kunde dunka upp pucken i krysset. Andra PP-målet av den formationen ska tilläggas.
Det fysiska spelet fortsatte delvis från Storhamars sida men lugnade ner sig när Tom Nilsson satte in matchens hårdaste tackling som skakade hela långsidan på sargen.
Possler och Engqvist samspelade till ännu ett mål i ett två mot ett läge där Possler drar pucken mot bortre stolpen och tvingar målvakten till en räddning som ger Engqvist öppet mål på returen. 4-2 när vi går till periodvila.
Tredje perioden blev även det ett ställningskrig och Storhamar började återigen spela fysiskt och fullfälja tacklingarna.
Spelmässigt var vi det starkare laget och skapade målchanserna även om det dröjde tills målet kom. Brodin satte spiken i kistan med 5-2 i tom kasse.