Seger borta mot Växjö – full pott efter två omgångar
Publicerad: 2019-09-17
SHL
Full pott efter två omgångar! I säsongens andra match, den första på bortaplan, blev det seger med 5–3 mot Växjö. – Jätteviktig start på säsongen, det skapar en vinnande tro, säger Niclas Bergfors.

Säsongens första bortamatch blev en målrik historia.

Åtminstone i första perioden.

Det var mycket Växjö inledningsvis och Robert Ohlsson valde att ta time out redan efter fem minuter.

Men bara halvminuten senare kom ändå ledningsmål.

Däremot tog vi snabb revansch när Högström tog skott direkt på tekning, pucken studsade till Strandberg och sedan Haga som stötte in kvitteringen i öppet mål.

Och så såg perioden ut: Växjö tog ledningen – vi kvitterade.

Alexander Holtz drog till med ett mäktigt skott, via ribban och in, bara 29 sekunder efter Växjös 2–1-mål.

Växjö återtog ledningen, men i spel fem mot fyra, med 43 sekunder kvar av perioden, rakade Jacob Josefson in en retur fram till 3–3.

Andra perioden blev inte lika svängig.

Den var vår, helt och hållet.

Vi hade bra fart, var först på de flesta puckar och parkerade långa stunder i anfallszonen.

Utdelning kom också.

Först lirkade Holtz in sitt andra mål i matchen, via köksvägen, och sedan pricksköt Niclas Bergfors in 5–3 i spel fem mot fyra.

– Hedman var stark och tog pucken på mål och jag slog in returen i ganska fritt läge. Vi har många spelare som är bra med puck i vårt powerplay, säger Bergfors, som också gjorde mål i premiären.

Efter ett målvaktsbyte av hemmalaget fortsatte vi att vara framåtlutande i spelet och hade bud på ännu mer.

I premiärmatchen mot Linköping kom vi ut och spelade på ledning på ett väldigt imponerande sätt. Och i kväll gjorde vi det igen.

Vi fortsatte framåt och var samtidigt väldigt stabila bakåt och kunde vinna med 5–3.

Säsongens andra raka seger – och full pott efter två omgångar!

Kedjan med Bergfors, Wandell och Hedman var framstående i lördagens seriepremiär och imponerade även i kväll.

– Jättebra och positivt. Vi hittar varandra bra och ska bygga vidare på det här. Men det krävs hårt jobb från alla tre. Det är det som gör oss framgångsrika, säger Bergfors.

Nästa match väntar Örebro på Hovet på torsdag – KÖP BILJETT HÄR!