Urbom back in business
Publicerad: 2017-10-26
Intervju
Djurgårdsbacken Alexander Urbom missade fem matcher i oktober på grund av skada - mot Örebro senast var han tillbaka när DIF tog tre poäng.

Efter att ha missat fem matcher var Alexander Urbom äntligen tillbaka i matchspel igen mot Örebro.
– Det var jäkligt kul att vara tillbaka. Det har varit lite tråkigt att bara träna, men nu känns det bra i kroppen och jag har inga känningar, säger Alexander Urbom, som haft lite strul med ljumskarna.

Från sidan har han sett sina lagkamrater kämpa till sig poäng och ett Djurgården som fortsatt ha en topplacering i tabellen. Även mot Örebro gjorde laget en bra insats där det blev för svårt för ett tillbakapressat Örebro att hämta ikapp två mål.

Varför blev det svårt för Örebro?
– Vi har ett jäkla tempo i vårt spel och är väldigt konsekventa över hela isen. Vi spelar en snabb och rak ishockey och har en bra forechecking. Vi ger inne Örebro någon tid alls och då blir det jobbigt för dem.

Ett hemmastarkt Djurgården har tagit 14 av 18 poäng på Hovet. Nu närmast kommer Skellefteå på besök - som för en månad sedan förlorade med 4-2 på just Hovet efter att Djurgården avgjort i tredje genom att gå från 2-2 till 4-2.

– Vi ska fortsätta att jobba med samma tempo som mot Örebro senast och ligga på deras Backer. Det blir egentligen ingen skillnad mot andra matcher utan vi ska fortsätta spela vårt spel som vi gjort hittills, säger Alexander Urbom.

DIF-Skellefteå klockan 19:00 på Hovet på fredag
Biljetter hittar du här

Under skolloven går barn t.o.m. 15 år in gratis i sällskap med vuxen. Höstlov, jullov och sportlov. Spendera lovet på Hovet eller Globen!

Boka här

Joel Widerberg