• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Näst bäst i SHL

30 januari 2018 21:14
Matchrapport

Andra platsen lånades bara ut under ett par dygn och efter kvällens bortamatch mot Frölunda gick Djurgården åter upp till topp två. Trots många på skadelistan genomförde DIF en kanonmatch och plockade tre dundersköna poäng.


En utvisning kom att drabba Djurgården nästintill direkt i det andra back-to-backmötet mot Frölunda. Genom ett smart anfall hittade FHCs Carl Grundström en lucka till målet och hemmalaget hade således säkrat en tidig ledning.

DIF har många namn på skadelistan och det innebär mycket rotation i kedjorna. Stockholmarna slet på isen för att hitta till sitt eget spel, det som satt stopp för så många motståndare tidigare under säsongen. Det var ett par längre sekvenser av press från Frölunda, men spelet skulle vända och Djurgården började utmana även framåt.

Farten och modet hos Axel Jonsson-Fjällby skulle Frölunda bli varse om. #91 läste spelet under ett Frölundaanfall, stötte ur pucken ur egen zon och störtade ensam mot mål. Johan Gustafsson i buren hade ingen chans mot Djurgårdens jägare och kvitteringen var oerhört efterlängtad. Jonsson-Fjällby fick fira ett par sekunder själv uppe i offensiva zonen innan resten av femman hunnit ikapp.

Med ett helt annat självförtroende i Djurgården avslutades den första perioden och gav en god smak inför mittenakten.

Fjällby tvåmålsskytt

Precis som den första perioden avslutades så trampades den andra igång med ett högre tempo och offensivare spel. Det var två oerhört jämna lag på isen och det krävdes inte mycket för att något av lagen skulle se överlägsna ut. Första perioden var Frölundas och andra perioden var Djurgårdens. Hemmalaget hade svårt att spela disciplinerat och tvingades göra en hel del misstag, stressade av järnkaminerna.

Ett uppoffrande och skickligt spel skulle löna sig i den andra perioden och när domaren sträckte ut armen mot målet för att signalera Djurgårdsledningen var lyckan stor hos varenda Djurgårdare på plats. Adam Reideborn gjorde alla rätt när han vände spelet snabbt med en passning till David Bernhardt. Backen passade upp till Linus Johansson som skickade en macka till Niclas Bergfors som grundlurade Gustafsson med sitt skott.

2-1 skulle snabbt bli till 3-1 istället och återigen var det jägaren som frälste Djurgården. Gästerna tryckte mot målet för att kunna utöka sin ledning och tillslut vek sig försvaret för tredje gången ikväll. Fjällby placerade sig framför mål, när pucken damp ner framför honom och med målvakten placerad, sittandes, en bit från målet var det inte svårare än att skicka in pucken i kassen.

Andra perioden var 20 roliga minuter som tog slut snabbt. Matchen gick till andra pausen med en trevlig syn på tavlan, 3-1 till DIF. Skottstatistiken i den andra perioden talade tydligt till favör för Djurgården, 11-3.

Lundh utökade med en vacker balja

Den tredje perioden var en betydligt jämnare sådan, Frölunda hade ingen lust att ge bort matchen och jagade hårt efter nya mål. Djurgården å andra sidan hade inte tänkt lägga sig heller utan var lika hungriga på att utöka 3-1-ledningen.

När Frölunda pressade offensivt ställde Djurgården upp med ett tätt försvar. Det skapade problem för FHC som började bli frustrerade. För att strö extra salt i såren såg Peppe Lundh och William Lagesson till att öka målglappet ytterligare. Giganterna stormade mot en ensam motståndare och när Lagesson släppte över pucken till Lundh så drog #79 till med en ordentlig kanon mot målet, totalt ostoppbar.

Hemmalaget började få slut på fantasi och det gjorde det ganska enkelt för DIF att försvara sin ledning. Djurgården tog luften ur FHC som inte trodde på en vändning själva ens. Hemmalaget lyckades stöta in ett tröstmål i matchens slutminuter och med ett par sekunder kvar av matchen såg Frölunda ut att krypa ännu närmre. Men deras 3-4 mål skulle bli bortdömt efter att man slagit pucken ur Reideborns blockering.

Sekunderna tickade på och slutligen ljöd slutsignalen som betydde en full pott för Djurgården. Nästa match är redan på torsdag, hemma på Hovet och då är det rivalerna från norr som kommer på besök, nämligen Luleå.