Förlängningsförlust i sista grundseriematchen
Publicerad: 2020-03-12
Herr
Grundserien 2019/2020 är avslutad. Inför tomma läktare mot Frölunda i Scandinavium hämtade vi upp 0–2 till 2–2 i tredje perioden, men föll sedan i förlängning. Därmed slutar vi sexa i tabellen.

När pucken släpptes i Scandinavium var det en mycket märklig känsla som infann sig.
Helt tomt på läktarna och endast spelarnas rop och ljudet av passningar var det enda som hördes.
Vi fick också en mardrömsstart på matchen när Frölunda tog ledningen redan efter 35 sekunder.
Vi gjorde ingen bra förstaperiod, och släppte in ytterligare ett mål innan paus.
Starten på andra perioden var heller ingen höjdare från vår sida, utan Frölunda hade bud på 3–0 vid flera tillfällen, men Niklas Svedberg storspelade och räddade oss.
Men under periodens sista tio minuter växte vi in i matchen och fick allt mer utrymme och tid offensiv. Michael Haga hade bland annat ett friläge som han var väldigt nära att göra mål på.
Men målet skulle dröja till tredje perioden när Patrik Berglund slog till för fjärde matchen i rad.
Han jobbade sig förbi en Frölundaförsvarare på en förlupen puck – samtidigt som motståndarmålvakten gick ut för att hinna först på den – men ”Bulan” hann dit med klubban och vispade till så att pucken gled in i tomt mål.
7.30 in i perioden kom Niclas Bergfors från högerkanten och drog till med ett kliniskt avslut rakt i nät fram till 2–2.
Det målet gjorde att vi tog matchen till förlängning, men väl där tog dessvärre Frölunda bonuspoängen.
Det innebär att grundseriesäsongen 2019/2020 är avslutad och vi blev sexa i tabellen.