Juniorerna i fas under försäsongen
Publicerad: 2020-08-17
Junior
Våra juniorlag har spelat en varsin match under försäsongen. Det slutade med en övertygande seger och en snöplig förlust. Men både J20 och J18 ligger helt i fas under i säsongsupptakten – och ovan kan ni se ett bildspel från matcherna.

Samtliga lag från junior, dam och herr har nu spelat match säsongen 20/21.
Våra juniorlag spelade varsin match förra veckan och J18 var först ut.
Vi mötte Örebro, men föll snöpligt. Efter mål av Kasper Lindström, Liam Öhgren och Gabriel Wiita Adamsson var ställningen 3–3 med 20 sekunder kvar när dessvärre Örebro avgjorde matchen.
Annars har laget tränat på bra under veckorna de varit på is. – Vi har fokuserat mycket på beteenden och spelet utan puck. Det är ett bra driv på träningarna och har kommit i gång ordentligt, säger Martin Linder Öst.
Han har tagit över huvudansvaret i båset, för första gången på juniornivå, och har blivit varm i kläderna.
– Jag har varit många år som huvudtränare på ungdom och känner mig bekväm med rollen. Men jag och David (Printz, ny assisterande tränare) försöker att dela ansvaret så mycket som möjligt. Vi ser oss som ett team.
Däremot kände de inte varandra innan.
– Nej, vi har börjat om från noll. Men vi har samma synsätt och är ganska lika. Båda har ett stort lugn och är tålmodiga. Personligheten klaffar, både på och utanför isen. Det är min känsla.

Även J20 har spelat en träningsmatch. Säsongspremiären var mot Brynäs och det blev en övertygande 5–2-seger efter två mål av Ludvig Stridh samt Wilmer Svensson, Wiktor Nilsson och Oskar Jellvik.
Det som var särskilt glädjande var att detaljerna som fokuserats på under träningarna också omvandlades bra i matchspel.
– Vi har fått till det riktigt bra på kort tid. Man ser redan nu vad som fastnat och inte fastnat. Stort fokus har varit på spelet utan puck, men även det hårda jobbet, och matchen mot Brynäs visade att vi kommit en bra bit där, säger J20:s huvudtränare Michael Holmqvist, och berättar om säsongens målsättning:
– Målet är utveckling, sedan vill ju alla hockeyspelare vinna. Vinna genom utveckling är ett bra ord för vår målsättning.

I veckan spelar J20 träningsmatch mot Södertälje i Scaniarinken och J18 gästar Huddinge.

Djurgården Hockey