Djurgården tog sig i kragen och vann mot Göteborg
Publicerad: 2018-12-07
Dam
Kvällens drabbning i Angered Arena såg länge ut att bli en dyster sådan för Djurgårdens del, men vann till slut med 1-3.

Det var ett hungrigt och aggressivt Göteborg som från nedsläpp jagade vilket också till slut gav utdelning när efter att halva första perioden hade tickat på. Ett lag som det såg ut som att Djurgården underskattade.
– Svårt att säga, jag tycker vi var segstartade. Vi förbättrar oss i varje period så nån underskattning skulle jag inte vilja säga att det vra. Snarare tongivande spelare som vet att vi kan vinna även om man bara presterar minimum, säger assisterande tränare Joakim Engström.

Vi gick till periodvila med ett mål i baken och när pucken släpptes i andra perioden var det ett fortsatt slarvigt Djurgården. Josefin Bouveng stod däremot på rätt ställe och kunde till den stora glädjen sätta kvitteringsmålet.

Hanna Olsson, göteborgaren själv gjorde det vi alla ville se, ett tidigt mål i tredje perioden och därmed tog också Djurgården ledningen i matchen. Ett hungrigare Djurgården med bättre spel vilket också till slut gav utdelning igen genom förstamålsskytten Josefin Bouveng och gave det slutgiltiga resultatet 1-3 och tre poäng inkasserade.

Vad tror du är avgörande idag som gör att ni vinner?
– Att vi inför tredje skiftade fokus på spelarna till att ha en högre arbetsmoral. Vi klev in med bestämdhet att vinna varenda byte. Sista 20 visar vi mer hunger än Göteborg och vi vinner skotten med 4-9 och perioden med 0-2.

Vad behöver ni gör för att inte upprepa samma sega start imorgon?
_ Vi vill röra oss fortare över isen och från start kommunicera mera därute. Gör vi det från första nedsläpp kan vi orkestra matchen hur vi vill, avslutar Engström.

Imorgon är det dags igen mot samma motstånd. Nedsläpp 16.00.

Djurgården Hockey
Huvudpartners