Hultström kommer tillbaka till Djurgården
Publicerad: 2016-10-12

Linus Hultström skrev efter den gångna säsongen kontrakt med Florida Panthers. Han placerades efter försäsongen i AHL-laget Springfield Thunderbirds. Nu är det klart att Hultström i stället för spel i AHL blir utlånad till Djurgården resten av säsongen.

- Vi är muntligt överens om utlåningen och håller på att jobba fram ett skriftligt avtal. Bakgrunden till utlåningen är att såväl Florida, Linus som vi anser att en framträdande roll i Djurgården med stort ansvar och mycket istid är en bättre utvecklingssituation för Linus än spel i Springfield, Floridas farmarlag.

Hultström var förra säsongen SHL:s poängbästa back med 31 poäng på 52 matcher. I slutspelet skapade han hela 12 poäng på 8 matcher vilket gjorde honom till bästa back trots att de närmaste backkonkurrenterna spelade dubbelt så många matcher.

- Vi är givetvis väldigt glada över att få tillbaka Linus. Dels med tanke på hur fantastiskt bra han var efter jul i fjol och dels med tanke på att vi har haft problem med vårt power play-spel i inledningen av säsongen. I början av säsongen har vi haft problem att bygga ett konstruktivt spel från egen zon genom mittzonen. Linus kommer att bli en viktig pusselbit i förbättringen och utvecklingen av vårt puckinnehav, säger Djurgården strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Djurgården Hockey