Matchsnack: Malmö-DIF
Publicerad: 2017-12-09
Nyhet
Redan två dagar efter 6-3 vinsten mot Linköping på Hovet är det dags för ny drabbning. I eftermiddag väntar bortmatch mot ett Malmö i god form. Matchen startar redan klockan 15:15 och här kommer lite snabbfakta att ha med sig till den.

Hemmalaget kommer till spel med två raka vinster på bortaplan. Senast blev det seger efter förlängning mot Örebro och i matchen innan den slog man Frölunda med 3-2 i ordinarietid.  

Efter den senaste segern mot Linköping fortsätter Djurgården att jaga toppduon Växjö och Färjestad i tabellen. Vid seger idag kan avståndet till andraplatsen minskas till bara 1 poäng.

Malmö ligger just nu på åttonde plats med 38 poäng. Skulle laget ta sin tredje raka seger idag kan de gå upp på slutspelsplats.

Lagen har mötts en gång tidigare i höst. Den gången spelades matchen på Hovet och slutade 4-3 till Djurgården efter förlängning. I matchen noterades alla tre medlemmar i förstakedjan (Andreas Engqvist, Patrik Lundh och René Bourque) för ett mål och en assist. Även Niclas Bergfors gjorde mål i matchen.

Med en vinstprocent på 53.18 är Malmö just nu det lag som tekar bäst i SHL. Djurgården är åtta i samma statistik med 50.50. Bäste tekare i respektive lag är Fredrik Händemark (som också är näst bäst i SHL) och Markus Ljungh.

Frederik Storm toppar Malmös poängliga efter att ha gjort 18 (7+11) poäng på 21 matcher. På de senaste 4 matcher har Storm gjort 2 (1+1) poäng.  

Med ett hemmasnitt på 5960 åskådare är Malmö femma i publikligan inför eftermiddagens match. Djurgården är fyra i samma liga med 6461.  

Till sist passar vi på att påminna om vår hemmamatch mot Malmö i Ericsson Globe 30 december. Biljetter köper du här.

Robbie Ericsson/Joel Widerberg