• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr

Matchsnack: Malmö-DIF

9 december 2017 11:37
Nyhet

Redan två dagar efter 6-3 vinsten mot Linköping på Hovet är det dags för ny drabbning. I eftermiddag väntar bortmatch mot ett Malmö i god form. Matchen startar redan klockan 15:15 och här kommer lite snabbfakta att ha med sig till den.


Hemmalaget kommer till spel med två raka vinster på bortaplan. Senast blev det seger efter förlängning mot Örebro och i matchen innan den slog man Frölunda med 3-2 i ordinarietid.  

Efter den senaste segern mot Linköping fortsätter Djurgården att jaga toppduon Växjö och Färjestad i tabellen. Vid seger idag kan avståndet till andraplatsen minskas till bara 1 poäng.

Malmö ligger just nu på åttonde plats med 38 poäng. Skulle laget ta sin tredje raka seger idag kan de gå upp på slutspelsplats.

Lagen har mötts en gång tidigare i höst. Den gången spelades matchen på Hovet och slutade 4-3 till Djurgården efter förlängning. I matchen noterades alla tre medlemmar i förstakedjan (Andreas Engqvist, Patrik Lundh och René Bourque) för ett mål och en assist. Även Niclas Bergfors gjorde mål i matchen.

Med en vinstprocent på 53.18 är Malmö just nu det lag som tekar bäst i SHL. Djurgården är åtta i samma statistik med 50.50. Bäste tekare i respektive lag är Fredrik Händemark (som också är näst bäst i SHL) och Markus Ljungh.

Frederik Storm toppar Malmös poängliga efter att ha gjort 18 (7+11) poäng på 21 matcher. På de senaste 4 matcher har Storm gjort 2 (1+1) poäng.  

Med ett hemmasnitt på 5960 åskådare är Malmö femma i publikligan inför eftermiddagens match. Djurgården är fyra i samma liga med 6461.  

Till sist passar vi på att påminna om vår hemmamatch mot Malmö i Ericsson Globe 30 december. Biljetter köper du här.