• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr

Tackbrev från Edmonton

6 november 2017 13:29
Nyhet

Till fredagens möte med Färjestad hade vi besök på Hovet från Edmonton. Tanken var att de skulle få uppleva vår läktarkultur och bli överraskade. Det funkade. Här kommer ett tackbrev från Jay Downton. Det är översatt ifall ni undrar över bristen på engelska ord.


Hej, alla Djurgårdens fans!
Jag heter Jay Downton och kommer från Edmonton i Kanada där jag bland annat driver The Nations Network, som är en samling hockeysajter. Jag ville bara ta tillfället i akt att tacka er för en fantastisk hockeyupplevelse i fredag.
När jag kom hit till Stockholm för att träffa mina vänner och affärskollegor Peter Sibner och Uffe Bodin på Elite Prospects och hockeysverige.se tidigare i veckan lovade de att ta med mig på en av Djurgårdens matcher och att publikupplevelsen skulle överraska mig. Det gjorde den med råge.

Hemma i Edmonton följer jag vårt Oilers i NHL slaviskt och går på de flesta av lagets hemmamatcher. I Kanada har vi som ni säkert vet en stor passion för ishockey och stämningen kring matcherna brukar vara häftigt. Men efter att ha upplevt det jag upplevde i fredags måste jag säga att ni tog det till en helt annan nivå än vad jag är van vid. Det kändes som om ni i publiken gått in i slutspel redan nu.

Jag har naturligtvis läst och hört om er publikkultur, men att få uppleva den på plats var något helt annat. Redan när vi kom till Hovet innan matchen kunde jag känna en laddning i atmosfären utanför arenan. Det var en lite berusande känsla som sedan växte när jag kom in i arenan. Som kanadensare blev jag extra glad att se att hockey kan ha den här effekten på människor utanför vårt eget land också. När fansen på kortsidan började sjunga, vråla och stå i drogs jag själv med i det. Man kan väl säga att jag blev djurgårdare där och då. När jag pratade med Peter och Uffe om upplevelsen efter matchen använde jag till och med ordet ”vi” när jag nämnde Djurgården, så jag antar att jag blev ganska påverkad, haha.

Jag måste säga att jag blev imponerad av spelet på isen också. Tempot var otroligt högt och jag tyckte att den individuella skickligheten hos spelarna var högre än jag hade förväntat mig. Jag gillade verkligen att det fanns en rivalitet mellan lagen också. Man märkte tydligt att djurgårdarna och färjestadsspelarna inte gillade varandra. Det var en väldigt underhållande match och någonstans kände jag att man måste vara en sjuhelsickes expert om man ska klara av att se skillnad mellan en sådan här match och en NHL-match.

Så stort tack till alla er som var på Hovet i fredags och bidrog till stämningen. Ni fick mig att känna att jag var en del av något större. Jag antar att det är det ni pratar om när ni säger att ni är en del av ”djurgårdsfamiljen”.

/Jay Downton

Tack till Uffe Bodin på hockeysverige.se som tog med en intet ont anande transatlant till Hovet.
Nästa chans för dig att bli en del av något större är den 16:e november mot Växjö. Biljett skaffar du här
Tickets here for our international fans.