Första trepoängaren för säsongen
Publicerad: 2017-09-28
Matchrapport
Djurgården besegrade Brynäs med 3-1 på bortaplan efter mål av René Bourque, Jesper Pettersson och Marcus Högström.

Brynäs fick ett visst övertag inledningsvis - mycket på grund av att man fick möjlighet att spela fem mot fyra i två minuter. Reideborn i mål fick bra hjälp av försvarande fyra ute på isen.

Det blev en del utvisningar i den första perioden. DIF fick spela både fem mot fyra och fem mot tre men en lycklig utvisning gjorde att det blev få sekunder i den spelformen.

I en ganska böljande period skapade Djurgården några bra chanser, bland annat när Calle Ridderwall avslutade från nära håll. Brynäs hade även de sina chanser - Adam Reideborn i vägen för samtliga.

Bourque gav Djurgården ledningen

Henrik Eriksson slet till sig ett friläge i början av andra perioden - och sökte en lucka på Brynäsmålvakten Felix Sandström - som räddade.

Adam Reideborn fick sedan stå för ett par kvalificerade räddningar när Brynäs testade ett par låga skott.

Djurgården hade en hel del av puckinnehavet periodens första tio minuter. Man fick flera gånger fast hemmalaget djupt nere i zonen där kedjan med Henrik Eriksson, Lukas Vejdemo och Niclas Bergfors hade ett par giftiga avslut. Brynäs farligaste läge kom till när man träffade stolpen efter ett flygande anfall.

1-0 till Djurgården kom efter 13:30 av den andra perioden. Peppe Lundh avlossade ett skott i offensiv zon och René Bourque högg på returen. Mål och glädje både på isen och bland de tillresta djurgårdsfansen på plats.

Bourque var sedan när att utöka ledningen efter att han suttit utvisad och senast kommit fri - men där avslutet räddades.

Backarna sänkte Brynäs i tredje

4:06 in i tredje kvitterade Brynäs när man vann puck högt upp i banan, avslutade och där Jesper Jensen slog in returen bakom Adam Reideborn.

Djurgården gick framåt efter baklängesmålet och hade en situation som videogranskades då pucken befann sig någonstans i röran framför mål bland både spelare och målvakten Felix Sandström. Ytterst nära.

2-1 till DIF skulle komma. Andreas Engqvist vann en tekning i offensiv zon, Peppe Lundh fick tag på pucken och passade tillbaka till Jesper Pettersson som dundrade in 2-1 efter 12:44.

Kort efteråt gjorde Marcus Högström 3-1 efter att Linus Johansson vänt upp i offensiv zon och passat tillbaka till Högström - som från sin position på blålinjen pricksköt in Djurgårdens tredje mål för kvällen, vilket även blev slutresultatet.

Fyll Hovet på lördag när vi möter Skellefteå på hemmaplan. Biljetter här.