Högström: "Vi har byggt tillsammans"
Publicerad: 2018-03-17
Intervju
Marcus Högström har varit en av Djurgårdens ledande backar hela säsongen och burit både mycket istid och ett stort ansvar på isen. Det hårda jobbet från laget gav en andraplats i SHL:s grundserie - där man varit extremt svårslagna över 60 minuters spel.

– Det har varit en bra säsong för Djurgården hittills. Vi behövde en riktigt bra start, det kanske är lätt att säga när vi fick det, men det var väldigt viktigt. Vi hade en tuff start i fjol och vi behövde en bra start för att få positiva tongångar bland spelare, kontoret och fans så att vi inte skulle behöva vara nere i gruvan och gräva direkt.

Hur jobbade ni med att få en bra start?
– Vi pratade mycket om att det gäller att ta första matcherna på riktigt allvar. Och det såg man ju också, vi var beredda att offra allt och lite till i början. Vi hade en jäkla fart och intensitet och många ville bidra.

Du har lika många assist men färre mål den här säsongen och har burit otroligt mycket istid. Hur känner du över din säsong hittills?
– Jag är jättenöjd med min säsong. Sen är det klart att jag att både jag och alla fans vill att jag ska spela som jag gjorde de första 25 matcherna av säsongen. Vet någon receptet så vill jag veta det, säger Marcus Högström med ett snett leende.

– Men jag började strålande och var med i Tre Kronor. Sedan hade jag en dipp, min kropp svarade mig inte. Jag tänkte att jag borde vara på ställen på isen där jag inte var, så jag började tänka lite. Nu känns det….jag ska inte säga för mycket, men riktig bra.

{!A}

{!D}

Att målproduktionen varit något lägre är något han inte är helt nöjd med. Å andra sidan har stolparna inte gynnat honom den här säsongen.

– Jag har bara gjort tre mål men haft typ nio stolpskott. Det är väl ett personligt rekord det också, haha…. men klart att jag hade siktat på att göra lite fler mål. Kanske får jag lite karma tillbaka här i slutspelet?

Vi har ju sett dina känslor på isen. Gör du mål blir du väldigt glad, åker du på en utvisning visar du ofta hur du känner. – Jag är den jag är både på och utanför isen. Det har jag hört hela mitt liv. Du ser på mig om jag är ledsen, glad eller arg. Jag visar hur jag mår helt enkelt, både på gott och ont. Men jag älskar att vara på isen och jag älskar att göra mål.

I media, på presskonferenser och på sociala medier. Många har berömt lagmaskinen Djurgården med betoning på lag. Vid underläge har DIF kommit tillbaka. Vid ledning har man matat på och inte låtit motståndarna få kontakt.

Vad är nyckeln?
– Lagsammanhållningen. Både i spelargrupp och som förening och med fansen. Det är en helhet som gett en riktig positiv känsla i laget. Vi har byggt tillsammans. Det tycker jag syns på isen. När någon blir skadad så hoppar någon annan in. Det är ingen större skillnad. Man kan prata om spelare hit och dit, men ingen spelare i världen är oersättlig, säger Högström och lyfter sina lagkamrater som ödmjuka, glada och som jobbar hårt varje dag.

{!B}

Just det där med att jobba hårt. Många lag säger ju så, men här i Djurgården känns det som att det verkligen är hårt jobb varje dag?
– Ja, man måste jobba hårt för annars får man veta hut och så har du en tränare efter dig direkt. Det är bra, men de har inte alltid rätt, säger en finurlig Högström och lägger till:

– Du kanske kan sätta en smiley där.

:)

{!C}

Boka biljett till kvartsfinalen på söndag här

Joel Widerberg