Förlust – men steg i rätt riktning
Publicerad: 2020-08-20
Herr
Det blev förlust i säsongens andra träningsmatch. Men trots 1–3 mot Brynäs – en match som präglades av mängder med utvisningar – var det en tydlig förbättring och ett steg i rätt riktning.

Vi åkte upp till Gävle med ett handfull spelare frånvarande. Då fick vi ställa upp med åtta juniorer i truppen – som direkt tog för sig.
Kedjan med Oscar Bjerselius, Wiktor Nilsson och Mattias Franzén tillhörde en av våra bättre och fick många gånger fast pucken i offensiven.
Första perioden blev dock sönderryckt av många utvisningar. När vi spelade tre mot fem kom första baklängesmålet och 0–1-underläget stod sig till första periodsignal.
Även vårt andra baklängesmål kom i spel tre mot fem, i andra perioden, men trots tvåmålsunderläge hade matchen varit jämn och vi hade höjt oss rejält jämfört med den första försäsongsmatchen mot Örebro.
Vi spelade bra utan puck, satte press och hade en tydlighet i spelet.
Tredje perioden blev också jämn, och vi var det något spelförande laget. Med knappt fem minuter kvar kom reduceringen, i powerplay, när Simon Johansson dundrade in pucken från offensiv blålinje.
– Roligt att göra mål, men det är egentligen Hanks mål. Han gjorde allt rätt i sin skymning av målvakten, säger Johansson.
I slutet satsade vi för en kvittering och tog ut målvakten, men det slutade med ett baklängesmål i öppen kasse och slutresultatet 1–3.
Nästa match spelas på torsdag nästa vecka när vi möter Linköping på bortais.