Tennissiffror på Hovet
Publicerad: 2019-01-12
JK-dagen blev en glädjens dag i år. Spelarna satte tonen i den första perioden och öste sedan in mål med ett spel som såg ut som det gjorde i inledningen av säsongen.

Vi gick ut hårt direkt i inledningen av matchen och skapade flertalet chanser. Första boxplay-spelet drabbade oss tidigt i matchen men boxplay-enheterna stod upp bra och Linköping lyckades aldrig skapa några farliga chanser den gången. Linköping skulle dock ta ledningen i matchen efter att de lyckats hålla kvar pucken i vår zon och sedan stöta in den från nära håll.

Känslan på Hovet i den stunden var att vi skulle få uppleva ännu en förlust på JK-dagen. Men grabbarna på isen svarade starkt. Linus Hultström älskar att skjuta pucken i powerplay och när ett sådant tillfälle uppenbarade sig, då gjorde han inga misstag. 1-1 kvitteringen kom lägligt och vi kunde fortsätta bygga momentum på målet. Ledningsmålet kom även det i powerplay kort därefter. Marcus Davidsson som redan hade prickat ribban i matchen fick en ny möjlighet framför mål. Den här gången siktade han lågt och hans styrning gick in mellan benen på Linköpings målvakt.

I andra perioden fortsatte vi kämpa med samma anda som i den första perioden. Alexander Urbom tittade upp från blålinjen och såg att Emil Bemström var helt ensam framför målet han slängde in puck som Bemström elegant kunde styra in bakom en chanslös Linköpings målvakt.

Linköping tryckte på och ville snabbt få in en reduceringspuck. De kom skrämmande nära men både Olle Alsing och Sebastian Strandberg var framme och städade bort pucken på mållinjen. De fick även med sig ett powerplay på situationen. Då klev Axel Jonsson Fjällby fram han satte fart och åkte förbi Linköpingsbackarna, han tittade upp och såg Petteri Wirtanen på bortre stolpen. Passen satt perfekt och Petteri gjorde inga misstag när han tryckte in 4-1.

Den tredje perioden startade på absolut bästa sätt. Vi hade med oss ett powerplay in i perioden och den första PP-formationen visade högklassig form när de passade fram till Brodin som smällde in 5-1. Efter målet skapade Linköping lite spänning i matchen. De spelade sina bästa minuter på hela matchen och reducerade till både 5-2 och 5-3 på kort tid. Det blev lite nerv i matchen igen. Men vi återtog kontrollen igen och Jacob Josefson kunde fastställa slutresultatet till 6-3 i öppen kasse.