Seger för J18 - förlust för J20
Publicerad: 2018-03-16
Nyhet
Juniorerna har inlett sina slutspelsmatcher. J18 besegrade Huddinge med 9-0 medan J20 förlorade mot Modo på bortaplan med 7-1.

Djurgården J20 spelade sin första åttondelsfinalmatch mot Modo på bortaplan. Modo gick upp i en ledning med 2-0 efter första perioden. I andra gick man upp i en 6-0-ledning innan slutresultatet skrevs till 7-1. Gustav Klingström målskyttför Djurgården.

För J18 gick det desto bättre där Djurgården dominerade första slutspelsmatchen. Huddinge vann något överraskande mot Almtuna i 16-delsfinalen i J18-slutspelets första runda. För Djurgården blev det därför att bege sig tillbaka till Björkängshallen, där J18 Allsvenskan avslutats för bara någon vecka sedan.

Efter nästan tolv minuter inledde Anton Larsson målskyttet med ett skott utifrån, och det blev inledningen på en gulrödblå målkavalkad. Knappt en minut senare fick Alexander Holtz möjlighet att lägga en straff sedan Adam Falk blivit upphakad. Holtz tog chansen och satte sitt fjärde raka straffmål. Mathias Franzén och Ludwig Hedström utökade till både 3-0 och 4-0 innan perioden var slut.

Många utvisningar och få mål i andra perioden Efter 49 sekunder utvisades Albin Grewe för hakning. I frustration sköt han iväg pucken och tilldelades 10 minuter för osportsligt beteende. Totalt 14 av 20 minuter i andra perioden hade Djurgården en spelare i utvisningsbåset, men trots det lyckades Marcus Nylander sätta 5-0.

Olof Lindbom höll nollan
I tredje perioden fortsatte Djurgården att anfalla och efter tre minuter gav det utdelning. Hugo Esselin vispade in 6-0 efter han kommit helt fri efter en fin lobbpass från Albin Hjalmarsson. Mathias Franzén satte sitt andra för kvällen i powerplay, och Rasmus Kahilainen och Alexander Holtz utökade med två ytterligare mål innan matchen var slut.

Det var full fart framåt, och DIF höll tätt bakåt!

Djurgården J18 har nu chans att vinna matchserien redan på lördag. Matchen spelas kl 18.10 på Myren. För DIF J20 spelar man andra matchen mot Modo (bäst av tre) i SDC-hallen i kväll