• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Seger i första matchen

11 augusti 2017 21:15
MATCHRAPPORT

Djurgården hade ett kraftigt övertag spelmässigt och tryckte ner Almtuna under stora delar av matchen. Målmässigt var det jämnare innan Djurgården kunde ta hem segern efter Niclas Bergfors avgörande mål i tredje. – Det var en förväntad första match. Pucken hoppar lite och det flyger spelare överallt, säger Linus Johansson som gjorde det första målet.


Säsongens första match spelades mot Almtuna i Gimos ishall. Det tog inte lång tid innan publiken på plats kunde se att det var skillnad på lagen - om inte annat så spelmässigt.
De första tio minuterna spelades mot ett mål - Almtunas. Det var ett hungrigt Djurgården som med en hög press lyckades vinna puck högt upp hela tiden och bibehålla trycket mot mål.
Chanserna kom de också - först friläge för Lukas Vejdemo som inte fick in pucken och minuten senare kom Andreas Engqvist lika fri. Han lyckas med allt men sätter pucken i ribban.

När DIF drar på sig ett boxplay är det första gången som Almtuna kommer upp offensivt i matchen, och då blir det farligt. Almtunas transatlant Luke Pither drar iväg en puck i ramen efter passning rakt genom Djurgårdens box.
Efter en snabb spelvändning kommer samme Pither i friläge med Reideborn mimnuten senare och sätter 0-1 till vänster om målvakten.

Kvitteringsjakt
Djurgården spelade upp sig igen i jakt på kvittering och med minuten kvar av första kommer utdelningen när Carl Ridderwall styr ett skott framför mål där Linus Johansson påpassligt kan lägga in 1-1 på returen.
– Jag blev jätteglad. Det är Calle som lägger upp den på back och går på mål så jag tar mig in dit och jag får öppet mål och kan raka in den, säger Linus efter säsongens första kasse.

Andra perioden blev liknande med den skillnaden att det tog tio minuter innan Djurgården började trycka fast motståndarna i egen zon. Men precis som i första så drog man på sig en utvisning - den här gången blev man straffade i det numerära underläget. Tungt sett till matchbilden.

Matchens passning
Den stod Marcus Högström för. Rakt igenom försvaret och över hela banan till en framstörtande Mikae Ahlén som får med sig pucken till ett friläge och gör inga misstag. 2-2 och full fart de sista minuterna. Ännu en ramträff innan signalen går för periodpaus.

Djurgården fortsatt i förarsätet under tredje perioden och nu tog man även ledningen för första gången när Alexander Falk skjuter in 3-2.

Segermål
Ännu ett baklängesmål sattes mot spelet men Djurgården tappade inte farten utan trummade på och sköt dubbelt så mycket skott på mål än Almtuna. När Niclas Bergfors klipper till efter 14:30 står Marcus Ljung perfekt placerad framför Almtunas målvakt och styr pucken in i mål. Djurgården kontrollerar spelet de sista minutrarna och tar säsongens första seger.
– Så fort det blir lite statiskt spel där det går att spela pucken så är vi det bättre laget, säger en nöjd Linus Johansson efter matchen.