Bemström målbäst i Djurgården
Publicerad: 2018-09-20
DIFTV
7197 åskådare såg Djurgården besegra Rögle i hemmapremiären på Hovet. Jakob Lilja, Jacob Josefson och Emil Bemström gjorde rejäla avtryck i poängprotokollet i en sevärd och underhållande match. Segersiffrorna skrevs till 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)

Djurgården och Rögle bjöd publiken på Hovet på en fartfylld och underhållande första period. Gästerna inledde med att dela ut två rejäla tacklingar redan i det första bytet men därefter handlade det mesta om Djurgården. Redan efter 1.28 kom det första målet. Tom Nilsson sköt ett skott som Jakob Lilja styrde in. En drömstart för hemmalaget.

Några minuter senare var det dags för matchens andra mål. Efter ett strålande uppspel och anfall där backen Robin Norell gav sig ut på en offensiv tur fick Djurgården sitt första numerära överläge. Ben Youds hängde inte med och visades ut för en hakning. 33 sekunder senare var han tillbaka på isen igen. Emil Bemström då skjutit ett skott från vänsterbacksposition från blå linje. Jacob Josefson och hans namne Lilja grävde på returen samtidigt som Bemström plockade fram forwardskostymen igen och åkte ned mot mål. Pucken till Bemström och sedan in i mål. Ett mål som godkändes efter videogranskning. Tvåmålsledningen var ett faktum.

Perioden fortsatte i ett högt tempo och Djurgården vållade gästernas försvar stora problem. Fler djurgårdsmål hängde i luften, bland annat när Emil Bemström tog sig fram på högerkanten och drev in mot mål men utan resultat. Det avslutet var början på det anfall som skulle ge Rögles deras första mål i matchen. Pucken transporterades upp på motsatt kant in i Djurgårdens försvarszon. Craig Schira sköt från blå och Christopher Bengtsson gjorde som Jakob Lilja på matchens första mål. Han styrde in pucken.

Halvvägs in i perioden etablerade Djurgården ett rejält tryck mot Justin Pogge i Rögles mål. Ett bra powerplay följdes upp av fint spel och gästernas målvakt fick bekänna färg flera gånger. I slutskedet av perioden mojnade tempot en aning och Rögle kunde få skapa flera bra chanser att kvittera på. Olle Liss och Ludvig Elvenes hade de bästa chanserna. Chanser som uppkom efter djurgårdsslarv.

Oblyga gäster
Publiken på Hovet fick se ett mål i den andra perioden. Återigen var det Jakob och Jacob som var inblandade. Lilja serverade Josefson som pricksköt ett hårt dragskott rakt upp i krysset. Då var 16.18 spelade av mellanakten. Dessförinnan hade andrakedjan, med Daniel Brodin som tredjelänk, haft flera bra byten.

Perioden var annars spelmässigt ganska jämn och Rögle var allt annat än blyga på isen. De gick upp med många spelare och satte tidigt hårt tryck mot Djurgårdens puckförare i försvarszonen. De gånger Djurgårdens spelare inte var uppmärksamma skapade gästerna målchanser.

Tempot i den andra periodens stegrades successivt och publiken tände till igen. Lagen bytte bra lägen med varandra men avsluten höll inte högsta kvalitet. I Djurgården hade Gustav Possler, Nicklas Bergfors och Dick Axelsson bra lägen. Daniel Bertov och Ben Youds var två av spelarna i Rögle som kom till avslut. Vid samtliga skott såg varken Adam Reideborn eller Justin Pogge ut att behöva förta sig för att rädda pucken.

Bemström och Josefson tvåmålsskyttar I den sista perioden fick Djurgården klara sig utan Andreas Engqvist. Lagkaptenen fick smäll i huvudhöjd i slutskedet av den andra perioden. Trots det tunga avbräcket var Djurgården även i den tredje perioden ett mål större än Rögle.

Den första halvan av perioden var mållös. Lagen var jämna och chanserna delades upp relativt jämnt. Niclas Bergfors hade en farlig styrning i ett, i övrigt blekt, numerärt underläge. Rögles Nils Höglander stal pucken av en DIF-försvarare och tog sig in framför mål men Adan Reideborn var tät. Junioren Willam Wiå hade ett halvt friläge men var för hårt uppvaktad av en motståndarback för att komma till ett bra avslut.

Publiken tände till rejält med tio minuter kvar att spel. Majoriteten av åskådarna deltog i den växelramsa som drogs igång från den välfyllda kortsidan. Energin från läktarna letade sig ned på isen och målskyttet i matchen tog fart igen. Dessvärre var det Rögle som hittade nätet först. När Jacob Josefson satt utvisad efter en hakning skickade backen Craig Schira iväg ett tyst skott som en skymd Adam Reideborn inte hade en chans att stoppa.

Gästerna fick inte surfa länge på medgången efter reduceringe. Bara sekunder senare visade backen Jesper Williamsson ut för en interference. Från utvisningsbåset fick han se ett snyggt djurgårdsmål. Olle Alsing, positionerad centralt på blå, passade pucken ned till höger med Jacob Josefson som mottagare. Josefson i sin tur skickade pucken rakt över zonen till Emil Bemström. 19-åringen sköt via stolpen sitt andra mål för kvällen och sitt tredje för säsongen. 4-2 till Djurgården.

Rögle gjorde verkligen sitt yttersta för att jobba sig in i matchen men en puck över sargen från Olle Liss gjorde jakten på en ny reducering mer komplicerad. I stället var det nära att Niclas Bergfors satte 5-2. Det målet kom efter 17.46 i stället när Rögle hade tagit ut sin målvakt. Robin Norell satt utvisad när Jakob Lilja och Jacob Josefson förtjänstfullt jobbade till sig pucken i anfallszonen. Den sistnämnde vände om vid sargen och satte pucken i öppet mål och blev lagets andra tvåmålsskytt för kvällen.

Djurgården vann en underhållande hemmapremiär med 5-2. Spelet var stundtals riktigt bra och att göra två mål i numerärt överläge är ett plus i kanten. På förbättringssidan kan viss nonchalans med pucken putsas bort. Rögle var flera gånger nära att utnyttja slarv från hemmaspelare.

Nästa match hemma på Hovet spelas torsdag 27 september. Motståndare då är Mora IK. Biljetter hittar du här