Jonsson-Fjällby: "Då hade man inte fått en lugn stund"
Publicerad: 2017-07-06
Sommarenkät
Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till forwarden Axel Jonsson-Fjällby. Vem i laget tror han får årets genombrott och vem i laget vill han spendera sommaren med?

Axel Jonsson-Fjällby, 19 år, kom till Djurgården säsongen 13/14 och har sedan dess öst in poäng i Djurgårdens J-lag.

– Axel är en skridskostark forward med näsa för att göra mål och som vi ser god utvecklingspotential i. Han tillhör J20-truppen men har redan och kommer säkerligen att vid ytterligare tillfällen denna säsong representera A-laget, sa Joakim Eriksson, när ett nytt kontrakt skrevs med Jonsson-Fjällby i höstas.

Så blev det också. Förra säsongen gjorde nämligen Axel Jonsson-Fjällby 37 poäng på 37 matcher i J20 (17 mål och 20 assist) och fick även göra debut i SHL. Totalt blev det 24 SHL-matcher för Axel som knep en ordinarie tröja.

Tre snabba

Vad ska du göra i sommar?
– I sommar ska jag till Washington på hockeycamp. Sen ska jag till Italien med familjen på semester. Sedan till Plymouth på hockeyup, vilket ska bli kul.

Vem i laget vill du spendera sommaren med?
– Henrik Eriksson, Hank the Tank. Då hade man inte fått en lugn stund utan tränat mer eller mindre hela tiden. Då hade man också utvecklats väldigt mycket.

Vem i laget får sitt genombrott kommande säsong?
– David Bernhardt kommer överraska positivt. Jag tror att han kommer att få en större roll än förra säsongen. Jag vet också vad han har för kvaliteter.

Joel Widerberg