Calle Odelius lånas ut till Färjestad
Publicerad: 2023-02-01
Officiellt
Djurgården lånar ut försvararen Calle Odelius till Färjestad. Lånet sträcker sig i första hand över resterande vecka och ger 18-åringen möjlighet att testa spel på SHL-nivå.

– Vi fick frågan från Färjestad om att låna en spelare, då de har väldigt många skador på sin backsida just nu. De ställde specifikt frågan kring Odelius och det tyckte vi passade bra, kommenterar sportchef K-G Stoppel.

Calle Odelius, 18 år, har under säsongen noterat 33 spelade matcher i Djurgårdströjan. Försvararen har i HockeyAllsvenskan stått för sex assist, samt varit med och nått en fjärdeplats i JVM tillsammans med Juniorkronorna.

Nu väntar en utlåning till Färjestad för Odelius, som kommer att ansluta till Karlstadslaget för återstående del av veckan. Totalt rör det sig om två matcher på schemat.

– Efter JVM har Calle haft vissa svårigheter och det här ger honom chansen att testa sig för att se hur han hanterar det. I och med lånet får han nu istid på en ännu högre och ännu mera utmanande nivå, så det passar bra för oss, förklarar Stoppel.

Djurgården Hockey