Rhett Rakhshani förlänger med Djurgården
Publicerad: 2021-05-11
Officiellt
Det är med stor glädje som Djurgården tillsammans med Rhett Rakhshani presenterar en förlängning av amerikanens avtal. Forwarden, med 316 poäng på 460 matcher i svensk hockey, har skrivit på för spel i Stockholms stolthet till 2023.

– Det känns riktigt bra att kunna välkomna Rhett och hans familj tillbaka de närmaste två säsongerna. De stortrivdes i Stockholm trots de rådande restriktionerna som var under vintern, och jag vet att Rhett ser fram emot att så småningom få uppleva hur det är att spela inför vår fantastiska publik, inleder Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Rhett Rakhshani, 33 år, anslöt till Djurgården i mitten av november under hösten som gick. Amerikanen, född och uppvuxen i Kalifornien, kom redan då med en svårslagen meritlista av spel i SHL. Sedan ankomsten till Djurgården har Rhett med sitt spel, sina spetsegenskaper och inte minst sin inställning befäst sin status som en toppspelare i ligan.

På sammanlagt 38 matcher för Djurgården blev det 30 poäng, fördelat på 12 mål och 18 assist. Efter säsongens slut löpte det dåvarande avtalet ut mellan klubb och spelare, som allt sedan dess haft en löpande dialog med ambitionen att möjliggöra en fortsättning. Nu är det ett faktum och Rhett Rakhshani har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med Djurgården fram till 2023.

– Rhett var under den senaste säsongen en viktig informell ledare i såväl omklädningsrummet som på isen, uppskattad av såväl lagkamrater som ledare. Från det att han anlände i november tillförde han en viktig offensiv spets i vårt anfallsspel, inte minst i vårt powerplay. Avtalet sträcker sig två år framåt och det har varit viktigt för oss att säkerställa att Rhett är med oss från säsongsstart under båda säsongerna, vilket detta avtal oss emellan möjliggör, berättar Joakim Eriksson.

Med 378 framträdanden är Rhett Rakhshani den amerikan med näst flest SHL-matcher. Utöver det placerar sig 33-åringen som trea vad gäller såväl främsta amerikanska målskytt som poänggörare i ligan, med 101 fullträffar och 256 poäng. Allt som allt har Rakhshani gjort nio säsonger i SHL och blivit svensk mästare två gånger, med Växjö samt Frölunda. Innan Rhett tog steget till svensk hockey testade han även på spel i NHL med New York Islanders.

Som spelare utmärker sig forwarden kanske allra främst med sina offensiva färdigheter. Samtidigt svarar Rhett för ett uppoffrande och energiskt spel, samt besitter en god skridskoåkning. Allt detta kombinerat med amerikanens sinne för mål och goda poängproduktion gör Rhett Rakhshani till en central beståndsdel i Djurgårdens lagbygge.

– Rhett utgör en viktig pusselbit i vårt lag på väldigt många sätt. Med Rhett får vi en spetskompetens i powerplay, där han har en förmåga att både sätta upp spel och själv hota med skott, vilket gör honom till stort offensivt hot. Med dessa spelmässiga egenskaper ser jag även en möjlighet att, med rätt omgivning i kedjan, kunna få ut mer av hans spel i fem mot fem, där hans spelskicklighet får stor genomslagskraft, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Vidare, när vi värderar och bedömer laget ur ett gruppdynamiskt perspektiv, kommer Rhetts personlighet, erfarenhet och karaktär till sin rätta. Han kommer att bidra såväl med energi som det kommunikativa och göra laget starkare inifrån.

Djurgården presenterar förlängningen med Rhett Rakhshani i samarbete med Athletic Work.

Djurgården Hockey