Selma Tyreskog förlänger med Djurgården
Publicerad: 2022-04-27
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att presentera en fortsättning för Selma Tyreskog. Den talangfulla backen, som gått genom HG-verksamheten och redan gjort tre säsonger i damlaget, har skrivit på för spel på Hovet till 2023.

– Selma är ytterligare en spelare som kommer från vårt Hockeygymnasium. Hon har nu under de tre senaste åren vuxit både som spelare och som människa, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Selma Tyreskog, 18 år, har trots sin unga ålder varit en Djurgårdsspelare ända sedan 2019. Nu fortsätter resan i DIF-tröjan för försvararen, som skrivit på en ettårig förlängning. Tyreskog har som många andra ur damlagets yngre generation gått vägen genom Hockeygymnasiet och har parallellt med det etablerat sig i SDHL.

Säsongen som gick var 18-åringens främsta, då hon inte bara noterade karriärens första SDHL-mål utan även spelade i samtliga matcher. Den Stockholmsfostrade backen är redan uppe i 78 framträdanden i SDHL och väljer nu en fortsättning i Djurgården. Det betyder att Selma till hösten inleder sin fjärde säsong på Hovets is.

– För varje år som gått har Selma tagit kliv på alla fronter, vilket vi kunde se framförallt från jul och framåt den gångna säsongen. Hennes spel och lugn var så oerhört roligt att se och hon visade verkligen att hon är på frammarsch med sin hockey, berömmer Schillgard.

Djurgården Hockey