”Varenda gubbe i omklädningsrummet ska ha en eloge”
Publicerad: 2017-03-10
Intervju
Djurgårdens lagkapten Calle Ridderwall om att laget tog sig till åttondelsfinal.

Djurgården tog en härlig seger på övertid mot Skellefteå i går vilket innebär att laget är klart för åttondelsfinal mot Färjestad.

– Det är klart att det var en skön känsla. Vi har ju legat under det där strecket i 50 av 52 omgångar och nu är vi där vi ska vara. Det har varit en lång säsong men vi har hela tiden haft ett delmål inne i omklädningsrummet och det är att få spela slutspelshockey, säger Calle Ridderwall.

I gårdagens match mot Skellefteå. Det var ni som satte tryck redan från start och pressade på.

– Ja, vi visste att vi behövde plocka poäng och visste att om vi sköter vårt kan vi strunta i det runt omkring. Adam (Reideborn) spelade fantastiskt bra igen och hela laget försvarade sig på ett bra sätt. Tyvärr tryckte de in en puck i slutet, sånt får inte hända i ett slutspel, men starkt av oss att plocka två poäng.

"I ett slutspel kan vad som helst hända"

Trots att Djurgården haft en plats utanför slutspelet större delen av säsongen har laget jobbat på. Hårt slit har lönat sig. Efter 14 omgångar var Djurgården 21 poäng efter Karlskrona. Efter 52 omgångar två poäng före. Calle Ridderwall är nöjd med prestationen så här långt.

– Varenda gubbe i omklädningsrummet ska ha en eloge. Ingen gömde sig utan vi knöt näven och gick till jobbet varje dag.

– Det är inte lätt att börja säsongen som vi gjorde. Vi grävde ett djupt hål men nu har vi klättrat oss ur hålet. Vårt första delmål har varit att ta sig till slutspel och det är vad vi haft siktet inställt på.

Nu på lördag väntar den första åttondelsfinalen (bortamatch mot Färjestad) - ett lag som Djurgården spelat jämna matcher mot den här säsongen.

– Vi har gjort det bra mot FBK även om vi förlorat i grundserien. Det har varit tajta matcher. Vi är i en skön trend just nu med sju raka segrar. Självförtroendet är bra och i ett slutspel kan vad som helst hända.

Så spelas åttondelsfinalen

Lördag 11 mars klockan 15:15

Färjestad - Djurgården i Löfbergs Arena

Måndag 13 mars klockan 19:00 på Hovet

Djurgården - Färjestad på Hovet

Biljetter till matchen köper du här, över 7000 sålda)

Eventuell tredje match: onsdag 15 mars klockan 19:00

Färjestad - Djurgården i Löfbergs Arena

{!A}

Joel Widerberg