Vi är klara för kvartsfinal
Publicerad: 2019-11-19
CHL
Vi tar en klar seger mot Skellefteå när vårt powerplay spel fungerade utmärkt. Tre av våra mål kom i den spelformen och tog oss vidare i slutspelet. När vi dessutom spelade resolut i spelet med lika många på isen var vi det bättre laget. Motstånd blir klart imorgon.

Förutsättningarna inför returmötet i åttondelsfinalen var enkla. Eftersom första mötet slutade oavgjort så skulle det lag som vann kvällens match skulle även gå vidare till kvartsfinal. Vi startade matchen mycket bra. Första perioden var vår period. Vi var det spelförande laget och spenderade mycket tid i gästernas zon. Enda tillfället som vi var tillbakapressade var i boxplay men det klarade vi av utmärkt. När vi själva sen fick möjlighet till spel i numerärt överläge och det i fem mot tre dessutom så smällde det. Dick Axelsson gjorde målet och satte oss i förarsätet. Det stod sig perioden ut. Skotten 11-5 i vår favör.
Ställningskrig
Andra perioden tappade spelet i tempo och det blev mer ett ställningskrig och gästerna hade mer att säga till om. Fortfarande skapade vi lägen och var det bättre laget. Vi sätter dessutom en puck men vi drar på oss en utvisning i sekvens precis före. Samma kedja skulle få sin revansch efter boxplayspelet. Henrik Eriksson gräver fram pucken till Kalle Östman som spelar fram en fri Gustav Possler. Hans avslut är kliniskt upp i krysset. Målet kommer med 1:30 kvar av perioden.
¬– Det faller in under kategorin pyskologiskt viktiga mål, säger Henrik Eriksson om målet.
Vi kliver från den perioden med dubblerad ledning. 2-0 totalt och skotten 8-4.
Bara kamp
Skellefteå kom ut stenhårt i tredje perioden och inledde med en press som vi hade svårt att ta oss ur. När vi dessutom hamnar i tre mot fem i över en minut så var det svettigt. För svettigt även om vi klarade av just det så släppte vi in en reducering i fyra mot fem spelet direkt efter. Då hade vi kommit fem minuter in i perioden.
Efter reduceringen var det snarare vi som lyfte oss och tog tag i spelet. Skellefteå kom inte till några klara chanser och när vi igen fick möjlighet att spela powerplay tog det bara fem sekunder för Bergfors att lirka in en utökning till 3-1. Snyggt framspelad av Hultström och Alsing. Nu var det bara ett lag på banan och det är vi. 4-1 kommer i spel fem mot tre och sen spelades egentligen resten av perioden av.