• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Talangen Josefin Bouveng klar för Djurgården

6 april 2017 21:01
Djurgården Dam

Djurgården värvar forwarden Josefin Bouveng från Arlanda Wings.


Forwarden Josefin Bouveng är klar för tre år i Djurgården. Den talangfulla 15-årigen är intagen på Djurgårdens Hockeygymnasium och kommer att gå i skolan samt träna och spela med Djurgården.

– Hon kommer att gå Sjölins Gymnasium (som Djurgården samarbetar med). Josefin har toppbetyg och lätt för lära. Hon agerar väldigt moget och klokt och klarar gränserna för att komma in med god marginal, säger Nils Ekman, sportchef i Djurgården.

Trots den unga åldern är hon redan mogen för att vara med och konkurrera på seniornivå.

– Hockeymässigt älskar hon att träna. Det som gör henne unik är att hon bara ser utmaningar och möjligheter i allting hon gör. Josefin har redan nu, trots att hon är väldigt ung, många färdigheter som inte ens seniorspelare har. Hon sätter inte några begränsningar för sig själv och vågar utmana de bästa. Det är en rejäl och jätteduktig forward vi kommer att få se i Djurgården.

"Teknisk och har bra skott"

Josefin Bouveng har de senaste säsongerna spelat med Arlanda Wings U16-lag tillsammans med killar i sin egen ålder. Själv beskriver hon miljön som hon vistats i de senaste två åren som utvecklande.

– Det har varit jättekul och alla har behandlat mig väldigt schysst. Jag tycker att jag har utvecklat mitt spel mycket där. Om jag skulle beskriva mig själv som spelare så skulle jag vilja säga att jag är en spelande spelare som är ganska teknisk och har ett bra skott, säger Josefin Bouveng.

Att det blev Djurgården berodde bland annat på att både träning och skola kunde kombineras - något som är viktigt för Bouveng.

– Ja, kombinationen med träningsupplägget och skolan verkar jättebra. Det ger mig fina förutsättningar inför framtiden, säger Josefin Bouveng.