Talangen Josefin Bouveng klar för Djurgården
Publicerad: 2017-04-06
Djurgården Dam
Djurgården värvar forwarden Josefin Bouveng från Arlanda Wings.

Forwarden Josefin Bouveng är klar för tre år i Djurgården. Den talangfulla 15-årigen är intagen på Djurgårdens Hockeygymnasium och kommer att gå i skolan samt träna och spela med Djurgården.

– Hon kommer att gå Sjölins Gymnasium (som Djurgården samarbetar med). Josefin har toppbetyg och lätt för lära. Hon agerar väldigt moget och klokt och klarar gränserna för att komma in med god marginal, säger Nils Ekman, sportchef i Djurgården.

Trots den unga åldern är hon redan mogen för att vara med och konkurrera på seniornivå.

– Hockeymässigt älskar hon att träna. Det som gör henne unik är att hon bara ser utmaningar och möjligheter i allting hon gör. Josefin har redan nu, trots att hon är väldigt ung, många färdigheter som inte ens seniorspelare har. Hon sätter inte några begränsningar för sig själv och vågar utmana de bästa. Det är en rejäl och jätteduktig forward vi kommer att få se i Djurgården.

"Teknisk och har bra skott"

Josefin Bouveng har de senaste säsongerna spelat med Arlanda Wings U16-lag tillsammans med killar i sin egen ålder. Själv beskriver hon miljön som hon vistats i de senaste två åren som utvecklande.

– Det har varit jättekul och alla har behandlat mig väldigt schysst. Jag tycker att jag har utvecklat mitt spel mycket där. Om jag skulle beskriva mig själv som spelare så skulle jag vilja säga att jag är en spelande spelare som är ganska teknisk och har ett bra skott, säger Josefin Bouveng.

Att det blev Djurgården berodde bland annat på att både träning och skola kunde kombineras - något som är viktigt för Bouveng.

– Ja, kombinationen med träningsupplägget och skolan verkar jättebra. Det ger mig fina förutsättningar inför framtiden, säger Josefin Bouveng.

Djurgården Hockey