Fyra av fyra derbyvinster punkterade
Publicerad: 2018-03-01
Dam
Ikväll var det dags igen när det bjöds upp till derby på Hovet. Det är en match där tre poäng är viktigt men likaså prestigen och nöjet i att vinna mot gnaget, något Djurgården lyckades med.

Matchen som slutade 5-2 präglades av många utvisningar, i synnerhet i första perioden. AIK som tog ledningen i matchen fick dock se Djurgården kvittera när Josefine Jakobsen som så många gånger ordnade hon 1-1.

Roger Öhman som efter första perioden kunde meddela att det märktes tydligt och klart att det var länge sedan det var match.
– Vi har slarvigt passningsspel och detvmärks tydligt att vi inte spelat tävlingsmatch på länge i detta tempo.

Det skulle trots "bara" två mål efter första perioden komma att bli några fler, och det till Djurgårdens favör framförallt, men något det blev än mer av var utvisningar.
– Matchen blev ganska söndertryckt med alla utvisningar.

Utöver det är Öhman ändå glad över att de lyckades ta tre päng, men helt nöjd är han inte.
– Tycker vi var lite ringrostiga efter ett långt upehåll och tycker att vårt passningsspel kan bli bättre och då kan vi också spela i ett högre tempo.

Fem djurgårdsmål och däribland kunde vi se debutanten Amy Menke göra sitt första mål i djurgårdströjan liksom backen Josefine Holmgren. Lite vanligare i målprotokollet men som även idag levererade var danskan Josefine Jakobsen och norska Andrea Dalen.

På frågan vad de tar med sig till helgens matcher, dubbelmötet mot HV71 ges ett kort men glatt svar.