"Underbart att spela i det här laget"
Publicerad: 2017-10-28
Intervju
Det blev en härlig 2-1-seger på bortaplan mot Skellefteå på lördagskvällen. I mål gjorde Joacim Eriksson en riktig stormatch och motade 34 av 35 skott.

Djurgården tog 6 av 6 poäng mot Skellefteå i helgens back to back-möte. I kväll var det Joacim Eriksson som vaktade kassen i djurgårdsmålet och han gjorde det med bravur. Extra kul eftersom Joacim Eriksson spelat i Skellefteå i tre säsonger.

– Det kändes jäkligt kul och jag var riktigt taggad för den när matchen. Det var en bra match därute, sa Joacim Eriksson till CMore efter matchen.

Totalt räddade han 34 av 35 skott och gjorde flera kvalificerade räddningar när Skellefteå låg på i den tredje perioden. Mycket att göra - något som en del målvakter föredrar.

– Det hände ganska mycket och de matcherna är roliga att spela. Man får mycket att göra och man bara kör…det är nästan lättare. Det kändes bra och grabbarna blockade väldigt mycket skott, så det är mycket på grund av dem också, berömde Erikssonn efter matchen.

I spel tre mot fem blockade Alexander Falk och Alexander Urbom skott. Och i slutminuternna agerade Högström målvakt och blockade skott med kropp. – Underbart att se. Alla täcker skott och visar mycket jobb därute. Det är riktigt kul att spela i det här laget, sa Eriksson till CMore direkt efter matchen.

Totalt blev det 9 av 9 poäng för Djurgården den här veckan. Nästa fredag och lördag väntar back to back-möte mot serieledarna Färjestad. Biljettinformation hittar du nedan:

Biljetter till matchenn bokar du här.

Missa inte! Under skolloven går barn t.o.m. 15 år in gratis i sällskap med vuxen. Spendera lovet på Hovet.

Boka här

Joel Widerberg