• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr

Statistik efter (nästan) halva säsongen

14 december 2017 14:39

På tisdag har vi kommit halvvägs in i säsongen, i och med matchen mot Karlskrona. Därför kan det vara dags att dra igenom en liten statistikgenomgång.


Efter 25 omgångar ligger Djurgården på tredjeplats i tabellen med 48 poäng. Färjestad ligger tvåa med 50 inspelade poäng. Noterbart är att Färjestad har spelat tre matcher mer.

Patrik Lundh - Leder Djurgårdens interna poängliga och har gjort 22 poäng. Patriks poängbästa säsong någonsin i SHL var säsongen 2010/11, då Patrik gjorde 26 poäng på 55 omgångar. Patrik spelade då i Färjestad som samma säsong vann SM-guld.

René Bourque - Leder den interna skytteligan och ligger sjua totalt i SHL. Han har dock spelat fem färre matcher än Färjestads Michael Lindqvist som leder skytteligan. René har gjort två mål, två gånger om, i de två senaste hemmamatcherna. Kan det vara tredje gången gillt och han gör hattrick mot Karlskorna på tisdag?

Marcus Högström - Snittar hela 26 minuter per match i istid. Totalt överlägsen när det kommer till spelade minuter i SHL. Marcus har lungor som en fridykare och fortsättar han att köra sitt race, kommer spelaren med näst mest istid framstå som en reservspelare i jämförelse. Har bara en spelad match med under 20 minuter istid. I matchen mot HV71 (vinst 1-4) spelade han 19 minuter.

Andreas Engqvist - Har bäst +/- statistik i SHL på 17+. Tvåa ligger Marcus Högström, trea ligger Patrik Lundh. När Andreas är på isen blir det mer ofta än sällan mål för oss. Andreas har gjort 11 poäng på de 6 senaste matcherna.

William Lagesson - Blockerar flest skott av alla Djurgårdare. 39 stycken på sina 22 spelade matcher. Står i vägen för de flesta skotten när han spelar. Motståndarna har barat lyckats näta 6 gånger när William är på isen. Slår man ut hans snitt, 20 minuter, med hans spelade matcher 22 stycken och bara 6 mål bakåt. Då finns det ingen annan spelare i ligan som är i närheten av att kunna ge visa upp ett bättre försvarsarbete, statistiskt sett. Alla som gillar en uppoffrande ishockey, titta efter nummer #3 på isen.

Adam Reideborn och Joacim Eriksson - Adam har fortfarande bäst räddningsprocent i ligan men Joacim har glidit ner en placering till tredjeplatsen. De är fortfarande det bästa målvaktsparet i serien och Jocke kan mycket väl ta tillbaka sin placering om DIF gör många mål på tisdag, eftersom Johannes Jönsson i Karlskronamålet tillfällit har tagit över andraplatsen.

Jonathan Davidsson - Har exploderat nu. Jonathan har spelat in 13 poäng och avgjorde matchen mot Malmö senast med en finfin straff under övertiden. Kommer nu få spela utan Marcus Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby i x antal omgångar. Jonathan kan mycket väl bli en positiv energiboost i en annan kedja och kan göra Djurgården väldigt svåranalyserade så länge JVM pågår.

Henrik Eriksson - Tacklas mest av alla i Djurgården, ger aldrig upp, och spelar med ett stort hjärta. Det såg vi inte minst mot Malmö senast. Värt att notera är att Henrik trots flest tacklingar i laget, har minst utvisningsminuter.

Vi har tre matcher kvar innan 2017 blir 2018. Varför inte se allihopa och sedan få vår första match för 2018 på köpet (JK-dagen)? Fyra matcher till priset av tre.

Följande matcher ingår DIF-Karlskrona 19 december DIF-Luleå 21 december DIF-Malmö 30 december DIF-Frölunda 6 januari

Priserna ser du nedan Långsida: 800 kronor Aktiv sittplats: 550 Klack: 450 kronor

Paketet bokar du här: