Spelsuget DIF besegrade Örebro med 4-2
Publicerad: 2017-08-29
Matchrapport
Ett piggt och fint spelande Djurgården hade inget större problem att vinna mot Örebro i Köping på tisdagskvällen. Två power play-mål och en frejdig offensiv gav slutresultatet 4-2 till stockholmarna.

Ett piggt och aggressivt Djurgården öppnade matchen bäst och hade ett visst spelövertag inledningsvis. Dessvärre drog man på sig en utvisning efter cirka fyra minuters spel. Precis när DIF blivit fem man igen ställde en puck i kortplanket hela djurgårdslaget och Tom Wandell rakade in pucken i öppet mål från nära håll.

Övriga perioden? En hel del puckinnehav för Djurgården med ett gäng avslutsförsök framåt där en farlig styrning mycket väl kunde gått i mål i PP. Mot slutet blev det försvarssida när Örebro återigen spelade fem mot fyra.

Tre mål och 3-1

Djurgården öppnade piggt även i andra - en period där power play-spelet skulle visa sig viktig. I spel fem mot fyra hittade nämligen Markus Ljungh lagkamraten Niclas Bergfors med en stilig passning från höger till vänster. Bergfors laddade kanonen, Engqvist framför mål - 1-1 - kvitterat!

När Calle Ridderwall fick en klubba i ansiktet var det dags igen. David Bernhardt avlossade ett skott från blå - och 2-1 till DIF som hade ”vänt på steken”.

Överlag var det ett rappt Djurgården som tryckte ner ett stressat Örebro som inte kom i särskilt många ordnade anfall. Målvakten Joacim Eriksson fick dock göra ett par kvalificerade räddningar när Örebro dels kom två mot en i numerärt underläge och när man avslutade från slottet i fritt läge.

Det blev även 3-1 i slutet av den andra perioden. Duktige Niclas Bergfors hittade skottläge (som så många andra gånger under matchen) och fick se pucken gå i mål samtidigt som Henrik Eriksson gjorde ett gediget jobb framför mål.

Stabilt Djurgården gav inte Örebro någon möjlighet

Skulle Örebro gå till attack eller Djurgården fortsätta med sitt stabila spel och kvicka offensiv? Svaret blev ännu en rapp periodstart från stockholmarna som med ett finurligt anfallsspel och stabilt försvarsspel fortsatte göra livet surt för Örebro. Pigga linen med bröderna Davidsson och Vejdemo skapade direkt ett två mot ett-läge inledningsvis. Nära mål när Jonathan passade Marcus.

3:24 in i perioden blev det 4-1. Axel Jonsson-Fjällby stormade fram och sköt - Gustav Possler snappade upp pucken framför mål och satte den i nät.

Örebro var frustrerat och bytte schysst mot fult när Alexander Falk tacklades in i sargen, vilket resulterade i fem minuters PP för DIF. Resultatlöst framåt och i stället tog Örebro möjligheten när man först fick spela fem mot tre och sedan fem mot fyra. Reducerat till 4-2 - men närmare än så kom aldrig laget från Närke. I stället för att jaga ett mål i offensiv zon i slutet av matchen förpassades man till egen zon och försvarssida, förutom sista sekunderna . Starkt Djurgården som överlag gjorde en riktigt bra match och där kedjan med Henrik Eriksson - Markus Ljungh - Niclas Bergfors ständigt var ett hot offensivt.

Redan på tisdag kan du se Djurgården spela igen - mot Luleå i Villundahallen i Väsby. Läs mer här.

Inte bokat ditt säsongskort än? Du kan självklart fortfarande köpa säsongsbiljett - du väljer det som passar dig bäst här.