Ida Boman och Sofie Lundin uttagna till Damkronorna
Publicerad: 2021-10-26
Landslag
Ulf Lundberg har presenterat den svenska truppen till OS-kvalet i november månad. Ida Boman och Sofie Lundin kommer att representera Djurgården, något som betyder att målvakten Boman gör debut i Damkronorna.

I november spelar Sverige OS-kval på hemmaplan. Luleå är spelplatsen för tre matcher med Slovakien, Korea och Frankrike som motstånd och under tisdagen presenterade Ulf Lundberg sin landslagstrupp. Med i Damkronorna finns Djurgårdsduon Ida Boman och Sofie Lundin.

Boman har under säsongsinledningen svarat för ett mycket stabilt målvaktsspel, bland annat med en hållen nolla. Detta blir 18-åringens första landslagsuttagning på seniornivå.

Desto fler har Sofie Lundin, som noterat 22 landskamper och spelat ett VM. Forwarden finns nu alltså återigen uttagen och kommer från en höst där efter vissa skadebesvär svarat för fyra poäng på nio matcher i SDHL.

Damkronorna kommer att samlas den 2:a november och håller då ett inledande läger. OS-kvalet avgörs därefter med matcher mot Slovakien (11:e), Korea (13:e) och Frankrike (14:e). Samtliga matcher spelas i Luleå.

Hannes Feldin