• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt

Första finalen slutade i förlust

21 april 2019 17:25
Matchrapport

Det var ett taggat Djurgården som klev ut i den första finalmatchen. Men i en tight och jämn match med många mål så var det Frölunda som drog det längsta strået tack vare ett väldigt effektivt powerplay-spel. Slutresultatet blev 5-3 till Frölunda.


Laddat i Djurgårdslägret inför den första finalen. Stärkta av självförtroende efter semifinalerna så entrade spelarna isen i Scandinavium. De visade inga tecken på nervositet när väl pucken släpptes. Kedjan med Brodin-Josefson-Lilja såg äntligen ut att ha vaknat upp när de satte press på Frölunda från första sekund. Brodin kom till matchens första riktigt klara målchans när han helt fri framför mål försökte skjuta in pucken. Hade han vetat om att han var såpass fri som han var, hade han nog siktat bättre.

Vi fick sedan med oss ett powerplay som fortfarande ser lite krampaktigt ut. Bemström stod bra i positionen för direktskott men passningarna till honom hade inte kvalitén för att han skulle kunna dra iväg ett direktskott. Axel Jonsson Fjällby var dock närmast att göra 1-0 i numerärt överläge när han styrde ett skott från Olle Alsing i stolpen.

Frölunda tog istället ledningen, slarvigt spel av oss i egen zon och det kunde Göteborgarna utnyttja. Efter 1-0-målet fortsatte vi att trycka på men utan mål som utdelning. Frölunda kunde istället gå till paus med en 1-0-ledning och kom att inleda andra perioden i powerplay.

Det var ett klart bättre Frölunda som spelade i den andra perioden. Det fanns mer fart och mer intensitet i deras lag än vad det fanns i den första perioden. Men det var vi som stötte i kvitteringen. Ett drömigt passningsspel och pucken hittade fram till Marcus Davidsson som enkelt kunde göra 1-1 i öppet mål. Glädjen skulle dock bli kortvarig för det tog inte många minutrar innan Frölunda satte dit 2-1. Men den här gången svarade vi på en gång! Linus Hultström gled fram från sin backposition och satte 2-2 från en nästan omöjlig vinkel. Väldigt likt ett mål som han själv gjorde mot Brynäs under grundserien. Men Frölunda hade inte sagt sista ordet än. De ökade på både till 3-2 och 4-2 innan den andra perioden var över.

Den tredje perioden startade inte i samma höga tempo som de två första gjorde. Dick Axelsson gjorde det spännande i matchen när han satte dit 4-3-reduceringen med mycket tid kvar av perioden. En stark DIF-press fortsatte Olle Alsing och Mattias Guter kom närmast en kvitteringen. Men en otajmad utvisning med bara 2.28 kvar av matchen gjorde att den där sista forceringen kom av sig. Frölunda gjorde istället 5-3 i öppen kasse vilket blev slutresultatet.