Första finalen slutade i förlust
Publicerad: 2019-04-21
Matchrapport
Det var ett taggat Djurgården som klev ut i den första finalmatchen. Men i en tight och jämn match med många mål så var det Frölunda som drog det längsta strået tack vare ett väldigt effektivt powerplay-spel. Slutresultatet blev 5-3 till Frölunda.

Laddat i Djurgårdslägret inför den första finalen. Stärkta av självförtroende efter semifinalerna så entrade spelarna isen i Scandinavium. De visade inga tecken på nervositet när väl pucken släpptes. Kedjan med Brodin-Josefson-Lilja såg äntligen ut att ha vaknat upp när de satte press på Frölunda från första sekund. Brodin kom till matchens första riktigt klara målchans när han helt fri framför mål försökte skjuta in pucken. Hade han vetat om att han var såpass fri som han var, hade han nog siktat bättre.

Vi fick sedan med oss ett powerplay som fortfarande ser lite krampaktigt ut. Bemström stod bra i positionen för direktskott men passningarna till honom hade inte kvalitén för att han skulle kunna dra iväg ett direktskott. Axel Jonsson Fjällby var dock närmast att göra 1-0 i numerärt överläge när han styrde ett skott från Olle Alsing i stolpen.

Frölunda tog istället ledningen, slarvigt spel av oss i egen zon och det kunde Göteborgarna utnyttja. Efter 1-0-målet fortsatte vi att trycka på men utan mål som utdelning. Frölunda kunde istället gå till paus med en 1-0-ledning och kom att inleda andra perioden i powerplay.

Det var ett klart bättre Frölunda som spelade i den andra perioden. Det fanns mer fart och mer intensitet i deras lag än vad det fanns i den första perioden. Men det var vi som stötte i kvitteringen. Ett drömigt passningsspel och pucken hittade fram till Marcus Davidsson som enkelt kunde göra 1-1 i öppet mål. Glädjen skulle dock bli kortvarig för det tog inte många minutrar innan Frölunda satte dit 2-1. Men den här gången svarade vi på en gång! Linus Hultström gled fram från sin backposition och satte 2-2 från en nästan omöjlig vinkel. Väldigt likt ett mål som han själv gjorde mot Brynäs under grundserien. Men Frölunda hade inte sagt sista ordet än. De ökade på både till 3-2 och 4-2 innan den andra perioden var över.

Den tredje perioden startade inte i samma höga tempo som de två första gjorde. Dick Axelsson gjorde det spännande i matchen när han satte dit 4-3-reduceringen med mycket tid kvar av perioden. En stark DIF-press fortsatte Olle Alsing och Mattias Guter kom närmast en kvitteringen. Men en otajmad utvisning med bara 2.28 kvar av matchen gjorde att den där sista forceringen kom av sig. Frölunda gjorde istället 5-3 i öppen kasse vilket blev slutresultatet.