"Ville lägga sig ner och gråta"
Publicerad: 2017-05-23
Dam
Försäsongen är igång för Djurgårdens damer sedan ett par veckor tillbaka och ryktet säger att det har inletts tufft för de regerande mästarna.

Hon har precis kommit hem från ett läger på Kreta där hon tillsammans med landslaget och representanter från alla vinteridrottsförbund var där med Svenska Olympiska Kommittén.
–Under de 6 dagar vi var borta var dagarna fyllda med fystester, träning, föreläsningar samt teambuilding. Det var riktigt kul och inspirerande att få dela denna vecka med lagkamraterna i landslaget, men även alla andra idrottare.

–Det är alltid väldigt kul och ärofyllt att vara iväg med landslaget men samtidigt är det alltid skönt att komma hem. Det är i klubblaget man bygger sin plattform, och vi har haft en riktigt bra start på sommarfysen. Alla har en bra inställning och peppar varandra. Det känns lovande inför fortsättningen.

Fysen ger resultat
Försäsongsträningen som har varit igång några veckor nu går ut på att laget kör några gånger i veckan tillsammans på Hovet, för att på helgen köra själva.
–Vi har även haft ett träningsläger vilket vi kommer att ha en gång i månaden under sommaren, berättar Sophie Johansson, och forstätter,

–Vi kör väldigt mycket grundfysik nu och passen blir jobbare allt eftersom. Patrik kör stenhårt med oss. Det känns bra, man märker att fysen ger resultat vilket är skönt. Första veckan vi körde tillsammans var absolut väst, då kunde man inte röra sig dagen efter ett pass. Vi är ett skönt gäng som kör och puschar varandra. Det behövs när man är mitt i Hammarbybacken och helst vill lägga sig ner och gråta.

Lovisa Berndtsson blev tillsammans med laget inte bara mästare utan fick också pris som SDHL:s bästa målvakt. Hon nöjer sig inte med det däremot utan är beredd att kämpa ännu hårdare nu. –Den fysiska biten kan alltid bli bättre och det är något jag har möjlighet att jobba med nu. De delar jag jobbade med förra säsongen är något jag kommer fortsätta med även kommande säsong. Returkontroll och att försätta jobba med positionering. Ett mål jag kommer ha med säsongen är även att prata mer med mina utespelare för att hjälpa dem så mycket jag kan i vårt försvarsspel.

God stämning och ett gäng som stöttar och hjälper varandra, lever glädjen och energin kvar från det historiska guldet?

–Abslut, man märker i laget att det är något som alla vill göra om. Vi vill vara bäst, och vi puschar varandra för att gör det lilla extra på fysen, aldrig ge upp. Det är väldigt mycket glädje på passen och mycket skratt även under det jobbigast övningarna.

Angelica Lindeberg