Vi jagar semifinalplats
Publicerad: 2020-02-21
Dam
Derbykvartsfinal 2 på Hovet. Vid seger är vi klart för SM-semifinal – och vi hoppas på bra läktarstöd. – Vi ska avgöra det här nu, säger Andrea Dalen.

I den första kvartsfinalmatchen var det egentligen aldrig något snack.
Vi spräckte målnollan efter knappt tre minuter och tog sedan en storseger, 5–1, efter att vi varit det klart bättre laget. – Jag tycker vi spelade en solid match. Backarna kunde stå upp tidigt som resultat av att vi var duktiga i backcheck. AIK har några snabba spelare som ofta vill dra iväg på långa puckar och jag tyckte vi var duktiga på att använda den ytan som skapas mellan deras forward och backar när vi vände spelet, säger Andrea Dalen och fortsätter:
– Och det var väldigt skönt att sätta en puck tidigt, det skapar lite ro i laget. Vi skapade många skottlägen med tryck på mål, eller använde deras backar som skymning samt att vi lyckades få förflyttning på deras målvakt vilket gör hennes jobb mycket svårare.
Nu kan vi sätta punkt för den här kvartsfinalserien. Vid seger i morgon är vi klart för semifinal.
– Vi är på det klara med att avgöra det här. I grundserien förlorade vi båda hemmamatcherna mot AIK, så vi vill ha revansch, säger Dalen som är väldigt spelsugen.
– Slutspel är den bästa tiden. Alla matcher är väldigt viktiga och man känner lite extra press på att prestera. Att vi dessutom möter just AIK är ju också kul. Derby och slutspelskänslan på en och samma gång, då är det inte svårt att vara redo. Alla derby ska vinnas, så är det bara. Och att Andreas von der Heide håller liv i traditionen med tårta efter derbyvinst är ju ännu en motivationsfaktor.
Innan nedsläpp tackar vi också av Nils Ekman och Danijela Rundqvist.

Samtliga som har biljett till fotbollens cupmatch i morgon går in gratis på Hovet till damernas match

MATCHINFORMATION
Djurgården–AIK
Nedsläpp: 13:00
Arena: Hovet
TV: C More.

I säsongskort ”All-Inclusive” ingår damernas SM-slutspel, även säsongskort för företag och damernas säsongskort. Men de är de enda säsongskorten där damernas slutspel ingår

Djurgården Hockey