• Huvudsponsorer

Skottglad "Peppe" redo för ny match

19 oktober 2016 13:34

Efter några matchers skadefrånvaro var forwarden Patrik ”Peppe” Lundh tillbaka i laguppställningen igen förra veckan. Den här veckan väntar nya utmaningar och tre nya matcher.


Även om det inte gick vägen resultatmässigt mot Luleå och Örebro kände ”Peppe” Lundh att det var en bra vecka för honom personligen.

- På så sätt att jag var tillbaka var det en kanonvecka. Jag kände att jag höll och att det inte blev sämre på något sätt utan kände mig fräsch i båda matcherna.

Förra veckan blev det vinst mot KalPa, förlust på straffar mot Luleå och förlust mot Örebro. Den här veckan väntar ett back to back-möte mot Linköping (fredag och lördag) och bortamatch mot Färjestad i kväll. Mellan matcherna har det funnits tid till förbättringsåtgärder.

- Vi försöker prata med varandra och trycka på att vi ska ha fler folk på mål och ta dit mycket puckar. Det kan vara en klyscha för många men när man sitter i omklädningsrummet och tittar på video så ser man ganska stor skillnad på när vi är ute i sarghörnen och när vi får in folk framför mål och skickar dit pucken. Det är en sak som vi behöver förbättra och bli mer desperata framför mål.

”Peppe” Lundh skickade iväg sex skott mot mål på två matcher (ett skott mot Luleå och fem mot Örebro) på sina två matcher förra veckan. Även om målen uteblivit kommer Djurgårdens #79 fortsätta ta sig till skotlägen

- Skotten har inte gått in än men du måste skjuta för att få puckarna att gå in. Det får inte sätta sig i skallen utan du får ta avslut när du har lägen för till slut går pucken i mål.

Några lagkamrater som imponerat på dig hittills under säsongen?

- Jag tycker bröderna (Jonathan och Marcus) Davidsson har gjort det riktigt bra. Även om de är unga så har de kommit in och tagit för sig på träningarna och gjort det bra i matcherna.

Lagens fem senaste möten
8/3: DIF-Färjestad 4-2
28/12: DIF-Färjestad 1-3
10/12 Färjestad-DIF 4-2
15/10: Färjestad-DIF 4-3

Färjestad tre senaste SHL-matcher
15/10 Luleå-Färjestad 1-3
13/10 Skellefteå-Färjestad 0-5
8/10 Färjestad-Frölunda 2-1

Djurgårdens tre senaste SHL-matcher: 15/10 Djurgården-Örebro 0-3
13/10 Djurgården-Luleå 3-4
8/10 HV71-Djurgården 5-1