Stefan Nyman brinner för utveckling

1 september 2016 07:00

Djurgården har hållit nollan i lagets två första tävlingsmatcher för säsongen. Djurgårdens assisterande tränare Stefan Nyman är nöjd med vad han sett hittills men jobbar samtidigt stenhårt med att fortsätta utveckla laget.


Tävlingssäsongen är i full gång och Djurgården har redan avverkat halva gruppspelet i CHL. Efter vinst mot Rouen (4-0) och Davos (6-0) går det att konstatera att DIF har 10-0 i målskillnad och sex poäng (ledning i grupp B). Alltså inget insläppt mål under tävlingssäsongen hittills vilket Stefan Nyman är nöjd med:

- För det första spelar vi med en intensitet som gör det svårt för våra motståndare. Vi är redo och följer vår game plan som vi har. Vi följer riktlinjerna, spelar mycket med puck och med bra press. Vi blir ett jobbigt lag att möta.

Under Stefan Nymans tid i Djurgården har en del spelare kommit och gått. Trots spelaromsättningen har acklimatiseringen för nyförvärven gått smidigt.

- Alla har försökt följa de direktiv som funnits inför matcherna och gjort det på ett bra sätt. Vi har försökt stoppa in så mycket som möjligt i alla individer och de har svarat på ett bra sätt. Spelarna är väldigt målmedvetna och vill göra det här så bra som möjligt. Jag hoppas att vi kommer utvecklas ännu mer.

Stefan Nyman coachar spelare i Djurgårdens första träningsmatch mot Almtuna.

"På match är det show time"

Djurgårdsspelarna har haft tuffa träningar under augusti med flera ispass om dagen. Stefan Nyman ser det hela som en process där spelarna under tiden hela tiden utvecklas och blir bättre.

- Du har alltid som önskan att alla ska brinna för sin uppgift. På match är det "show time" och dags att visa på isen vad vi har inom oss. Nu har vi fått en bra start på säsongen men jobbar hela tiden på saker och ting varje dag för att bli bättre.

- Jag är också tvungen att utvecklas. Utvecklingen av hockeyn går snabbt framåt och man måste vilja lära sig saker. Jag älskar mitt jobb och känner att det är väldigt inspirerande. Vi får bra hjälp här i Djurgården där vi bland annat har möjlighet att gå olika ledarskapsutbildningar. Det är bra för alla inklusive mig. Vi driver saker framåt mot målet att bli ledande i slutändan. Vi har en bra ambitionsnivå och en hög målsättning i framtiden.

Det finns alltid tid för hockeysnack även om det sker vid en skogsdunge i stället för i en kall ishall.