• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Jenny Silfverstrand och Kaarel Lehiste

7 september 2017 10:30
Crowdfund

Kaarel Lehiste (ordförande) och Jenny Silfverstrand (VD) bakgrunden till den nyemission som Djurgården Hockey nu öppnar upp. En nyemission som via crowdfunding ger fler möjligheten att vara med när vi siktar mot 24 miljoner.


Djurgården Hockey är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika ishockeyförening med 16 SM-guld för herrar och ett för damer 2017. Ishockey är Sveriges vinternationalsport i vilken vi i våras blev världsmästare efter finalvinst mot Kanada. 20 % av Sveriges befolkning är intresserade av ishockey och hela 57 % säger sig inte vara ointresserade. Svensk ishockeys vagga är i Stockholm och regionen står för nästan 20 % av alla ishockeyspelande barn och ungdomar.

Det har dock gått 16 år sedan Djurgården senast blev svenska mästare för herrar och konkurrensen med klubbar i andra delar av landet har ökat. Där är uppslutningen från ort, företag och kommun total vilket dessa klubbar dragit fördel av. Vi i Djurgården vill leva upp till att vara Stockholms Stolthet, vi vill vara en viktig faktor i Stockholm där vi genom idrottens gemenskap får människor att växa till samhällets bästa. Vi vet att idrott är den mest engagerande underhållningen av alla och vi vill leverera landets bästa ishockey.

Efter ett enda futtigt mål som ledde till nedflyttning och två år i Hockeyallsvenskan har Djurgården Hockey arbetat målmedvetet för att vi åter ska vara ledande inom svensk ishockey och ligga bland topp fyra i både Svenska Hockey Ligan (SHL) och Svenska Dam Hockeyligan (SDHL) med återkommande finalspel och chans till SM-guld.

Grundorganisationen
Vi har skapat en ny sportorganisation med starkt ledarskap som ligger i framkant om hur man bygger och utvecklar lag, vi har en utvecklad modern spelidé som bygger på offensiv och underhållande ishockey med mycket puckinnehav men där vi också behåller det som alltid kännetecknat Djurgården – kraftfull ishockey.

Vi fortsätter att bygga på vår Stockholmsmodell där merparten av våra spelare kommer från huvudstaden. Vår juniorverksamhet fortsätter att vara landets främsta som över tid gjort att Djurgården levererat fler spelare till NHL än någon annan. Satsningen på våra Damer gav snabbt resultat – svenska mästare 2017 redan efter tre år!

Arenaprojektet
Den viktiga samverkan med staden utvecklas väl och vi ser fram emot det slutliga beslutet inom kort från våra politiker om ombyggnad av Ericsson Globe till att ånyo bli en modern ishockeyarena som genom ett höj- och sänkbart innertak ska göras skalbar till publikantal som kan variera mellan 8 000 till 15 000 åskådare och som möjliggör att den fantastiska stämningen på Hovet tas med in i ett nytt Globen. När Hovet försvinner skapas också ny anläggning för träning dit Djurgårdens dagliga verksamhet flyttas.

Men för att lyckas nå våra mål måste vi göra än mer – framför allt måste vi få fler att komma till våra matcher så att vi oftare kan fylla Hovet och ett kommande Globen. Vi behöver dessutom öka våra satsningar på vårt sociala ansvarstagande och attrahera fler företag i Stockholm – från de minsta till de största – att bli partner till Djurgården och på så sätt bidra till något positivt för Stockholm. Vi hoppas också på att fler än dagens 5100 ska vara medlemmar i vår moderförening. Som jämförelse kan nämnas att Djurgården Fotboll har dryga 12 000 medlemmar och det finns inget skäl till varför Djurgården Hockey inte skulle kunna ha lika många medlemmar.

Ytterst handlar det om att vi måste skapa större intäkter för att kunna driva en konkurrenskraftig verksamhet inom sporten. Vi vill göra detta av egen kraft men för att det ska kunna ske behöver vi en starkare ekonomisk bas som gör att vi kan våga ta de ekonomiska risker som är ofrånkomliga när man ska utveckla verksamheten. Vi är också otåliga och vill göra en hel del av satsningarna på lag och organisation snabbare än vad vi kan klara av genom att med knappa resurser få intäkterna att växa så att vi sedan ska kunna satsa.

Varför investera i Djurgården Hockey
Djurgården Hockey har sedan återkomsten till SHL för fyra år sedan visat att idrott på elitnivå kan vara ekonomiskt lönsamt med positiva resultat samtliga år. Exempel från flera föreningar visar att goda insatser i slutspel kan leda till årliga överskott på nivån 10 miljoner kronor och utdelning på investerat kapital. Djurgården Hockey har med föreliggande planer ambitionen att nå denna nivå inom ett par års tid.

Effekten av ett moderniserat och till ishockey anpassat Ericsson Globe med större publikkapacitet, kraftfull ökning av media intäkter, större allmänt intresse för ishockey efter Tre Kronors VM-vinst samt fortsatt internationalisering av klubbishockeyn genom en uthållig satsning på Champions Hockey League skapar en miljö som möjliggör förutsättningar för god lönsamhet i välskötta klubbar.

Erbjudande om nyemission
Djurgården Hockey AB har därför beslutat att genomföra en nyemission på upp till 24 MSEK. Allmänheten erbjuds att delta i emissionen via ett nybildat holdingbolag ”DIF Hockey Partners Sweden AB (publ), och därmed bidra till att vi kan accelerera vår resa mot att åter bli ledande inom svensk ishockey och att vara Stockholms stolthet. Detta i kombination med en rimlig avkastning på investerat kapital.

Fler ska kunna vara med
I samband med de mindre emissioner som gjorts under tidigare år har vi fått många förfrågningar om att få vara med att bli aktieägare i Djurgården Hockey AB men till ett lägre aktiepris än vad som då varit aktuellt. Detta intresse vill vi tillgodose genom att DIF Hockey Partners Sweden AB (publ) riktar emissionen till såväl den som vill teckna för 500 kr som den som vill teckna för 500 000 kr eller mer.
Det kommer också att finnas en marknadsplats för handel med aktien så att den kan köpas och säljas om så önskas.
Emissionen sker på kommersiella grunder med ett klart mål att Djurgården ska ha en varaktig utdelningskapacitet. Dessutom följer ett intressant förmånspaket som ökar i förhållande till antalet aktier som tecknas. Vi hoppas att ni vill bli aktieägare i DIF Hockey Partners Sweden AB (publ) och vara med på vår resa mot nya SM-guld!

Intresseanmälan lämnar du här

Läs mer på vår samlingssida