Förlust mot Örebro
Publicerad: 2019-02-15
Fredagen den 15/2 och det var dags för den första av veckans två möten mot Örebro. Idag var det bortamatch och det var Örebro som tog tre poäng. Slutresultatet blev 5-2 och Djurgårdens målskyttar var Niclas Bergfors och Jakob Lilja.

Djurgården inledde helgen med att åka till Närke och möta Örebro för att slåss om tre poäng. Hemmalaget inledde starkast och spelade sig till en del farliga lägen under matchens första minuter men försvaret stod starka. I målet stod Robin Jensen som sattes på prov tidigt men tog flera vassa puckar utan problem.

Trots att Djurgården spelade upp sig desto mer som gick av perioden var det ändå Örebro som lyckades göra först 1-0 och sedan 2-0. Stockholmarna fick det svårt att komma upp i nivå och det blev inte lättare efter två mål bakåt. I slutminuterna av perioden blev det gruff framför mål och lagen fick en varsin spelare utvisad i två minuter, under spel fyra mot fyra drog Örebro på sig ytterligare en utvisning och DIF pressade på för mål i numerärt överläge.

Örebros ledning stod sig stark genom hela perioden och efter 20 minuter fick spelarna ta en paus för att ladda upp inför den andra perioden. Tom Nilsson stod för en av periodens höjdpunkter när han som en vägg satte stopp för en motståndare som kom in i zon i alldeles för hög fart mot Jensen.

Reducering av Bergfors

Djurgården spelade klart bättre i den andra perioden men istället för att reducera var det Örebro som utökade ledningen till 3-0. Men gästerna backade inte hem för det utan med ett distinkt skott bombade Niclas Bergfors in reduceringen. Sebastian Strandberg stod för en snygg assist efter en lång pass från egen blå upp till Bergfors som enkelt kunde dundra in i offensiv zon.

3-1 gav Djurgården ett kvitto på det förbättrade spelet men Örebro skulle snabbt ta tillbaka försprånget igen och gjorde 4-1 strax efter Djurgårdens mål. Trots att spelet såg förbättrat ut var det tunga ben som åkte till omklädningsrummet efter periodens slut. Jacob Josefson åkte på en smäll och fick kliva av matchen skadad. Det blev en omtumlande period som inte alls gav DIF det lugn som laget egentligen behövde.

Mål av Jakob Lilja

Den tredje perioden fick en tung start och hemmalaget utökade ledningen till 5-1. Det var inte Djurgårdens kväll ikväll och Örebro spelade smart för att ta isär försvaret. Nämnvärt är ändå spelarnas såväl som Djurgårdssupportrarnas eviga kämparanda och det fanns inga som representerade skölden som såg ut att tänka ge upp.

Djurgården fick ett numerärt överläge som skulle skapa huvudbry hos domarna. Efter ett snyggt samarbete mellan Daniel Brodin och Jakob Lilja blev det svårbedömt om pucken var över linjen eller inte. Målvakten fångar pucken i handsken men står dåligt placerad och handsken går över mållinjen. En svårbedömd situation som efter granskning inte förändrade matchbilden. Lilja som snuvades på målet gjorde om och gjorde rätt, efter pucksläpp satt 5-2 och det helt regelrätt.

Trots ett tappert kämpande för att jämna ut målen blev det förlust mot Örebro. Bara att bryta ihop och komma igen, revanch kan tas redan imorgon när Örebro istället gästar Hovet och huvudstaden.