Blahoski: "Behöver vara tålmodiga"
Publicerad: 2018-09-19
Dam
I helgen åkte damerna norrut och spelade två matcher där Modo och Luleå stod för motståndet. Hem till Stockholm kom man med två förluster och noll poäng. Vi kollar läget med Alana Blahoski hur hon ser på sitt lags prestation hittills och vad som blir viktigt framöver.

– Vi kom ut i första matchen mot Modo och fick en bra start och var nära att göra mål i första bytet. Vi hade många möjligheter att göra mål, men vi måste vara hungrigare, attackera hårdare och vända möjligheterna till faktiska mål.

– Laget gjorde nödvändiga förändringar inför söndagens match mot Luleå och vi spelade tillsammans som ett lag i tre hela perioder i alla tre zoner.

Tre av tre matcher slutat i förlust, hur ser du på det?
– Självklart är slutresultatet på matcherna vi spelat inget ultimat och eller resultat som vi vill ha, men vi jobbar framåt. I termerna om riktningen på vårt spel, även styrkan under tre perioder, är vi där vi vill vara. Vi måste bli mer effektiva under powerplay och tajta till vårt boxplay. Vi behöver också få mer puckar på kassen när vi är i offensiv zon.

– Vi behöver även bli bättre på at läsa pressen i forecheckningen från motståndarna och hantera pucken i defensiven. Våra backar i boxplay behöver mer erfarenhet.

"Vi kommer ta våra första poäng"

Hur ska ni bryta korta trenden?
– Den enda trenden som händer nu är att vi som lag förbättrar oss varje träning, varje match och varje vecka. Vi vet att vi är nära. Det behövs att varje spelare vill och gnuggar på de små detaljerna konstant i tre perioder: varje byte, varje pass i alla zoner och ta rätt beslut med puck.

Nästa match spelas på lördag när Leksand gästar och det vankas en andra hemmapremiär, denna gång på Hovet. Lagen har redan mötts tidigare då under Trollhättan Cup, men nu är det poäng som står på spel.
– Leksand har ett bra lag. Med de ändringar vi har gjort de senaste två veckorna har gjort att vi är ett bättre lag än när vi mötte dem i Trollhättan. Jag tror på att vi kommer att ta våra första poäng och vinna.

Du har lång erfarenhet, vad är viktigt för spelarena att fokusera på?
– Jag sa till spelarna efter matchen i söndags att vara tålmodiga, det är en lång säsong. Det är så mycket bra som händer på isen, även om resultatet säger annat kring de matcher vi spelat. Vid den här tidpunkten på säsongen är slutresultatet inte lika viktigt som det individuella och att laget växer/utvecklas för varje match som går.

Djurgården Hockey
Huvudpartners