• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr

Linköping borta är alltid en tuff match

28 december 2017 17:15

Kvällens motståndare är Linköping HC. Mikael Ahlén berättar inför matchen hur det är att spela med de nya juniorerna som har tagit steget upp i A-laget och hur han ser på sin egen speltid denna säsong.


Mikael Ahlén är inne på sin femte säsong i följd för Djurgården. Förra säsongen gjorde han 15 poäng på 49 matcher. Samtidigt hade han en istid på 12 minuter/matchen.

Denna säsongen har det inte blivit lika mycket poäng eller lika mycket istid för Mikael. (1 poäng på 29 matcher och 6 minuter istid/snitt)

– Det är klart att man vill spela mera, men vi har en bred trupp och det känns som att vi har något bra på gång. Jag måste vara positiv och stötta laget även fast jag kanske är lite frustrerad inombords. Men jag jobbar på och håller mig positiv.

De senaste matcherna har Mikael fått spela en del med de nya juniorerna Willi Walterholm, Wiå och Johansson.

– Grabbarna har kommit in bra i truppen, absolut! Sen är de inte helt nya heller. De har varit med oss hela säsongen och var även med under försäsongen. Det är kul grabbar att lira med. De har mycket energi och åker mycket skridskor, jag tycker det är svinkul.

Just slutet av december och början januari är det många matcher med få dagars vila, men det är inget som Mikael tycker är något problem.

– Är det något vi har i laget, så är det kondition. Då passar det bra med många matcher tätt inpå. Vi återhämtar oss väldigt snabbt. Nu (ikväll) är det Linköping borta och det är alltid en tuff match. Det gäller att vara på tårna och vi kommer vara redo.

Nästa hemmamatch är den 30e december i Ericsson Globe. Malmö står för motståndet och det vill du inte missa!