Gwendoline Gendarme förstärker backsidan
Publicerad: 2018-07-27
Dam
Vi har gjort klart med ytterligare en back. Den 27 åriga fransyskan Gwendoline Gendarme kommer från att ha spelat i SWHL men nu är det dags för SDHL och Djurgården. -

27 åringen som varit aktiv sedan 1995 valde förra säsongen att spela i Schweiz i Neuchatel Hockey Academy där hon stod för 7 (3+4) poäng på 20 matcher. Hon har varit ett givet namn i landslaget och blev 2018 utnämnd till bästa back i WC D1A.

Nu ska hon ta sitt pick och pack och ansluta till Djurgården. Förutom att vara spänd av förväntan att utforska Sverige, kulturen och ligan så är utmaningen med att prata engelska något hon ser som en av de största. – Jag kan inte tala flytande engelska så det kommer bli en stor utmaning för mig, men annars ser jag verkligen fram emot att träffa laget. Ska bli intressant att se hur hockeyn spelas i Sverige eftersom att det i Frankrike inte är en så stor sport.

Hur föll sig valet på Djurgården?
– Jag kollade efter nya utmaningar och jag vet att SDHL är en av de bästa ligorna i Europa och då föll beslutet på Djurgården.

– Vet inte så mycket om Djurgården men känner Betty Jouanny som är en av mina lagkamrater i Frankrike och känner några av spelarna som jag spelat mot.

Gwendoline Gendarme är en mycket stabil back med internationell erfarenhet. Vi är glada att hon vill komma och spela för Djurgården, säger sportchefen Nils Ekman.

Gendarme som förstärker backsidan håller inte igen på vad hon kommer kunna tillföra till laget.
– Jag har mycket erfarenhet från VM och landslaget. Jag är grym i försvaret!

Om jag säger Sverige, vad tänker du då?
– Ibrahimovic och Ikea. :)

Angelica Lindeberg