Matchvinnare i debuten
Publicerad: 2019-01-18
Nyhet
Jason Garrison blev spelklar på bussresan mot Gävle - timmar senare satte han sitt första och det matchvinnande målet. Det är pangstart det.

Det var en jämn inledning av första perioden innan Alexander Urbom tog tag i pucken och förde upp den i mittzon. Han lägger en passning rakt upp som Fjällby tar emot på blålinjen. Fjällby i sin tur åker två meter innan han lägger en flippmacka till Jonathan Davidsson som fri lägger in pucken i målet. Ett riktigt klassmål som blev starten på en lång och bra spelsekvens från vår sida. Det var vår period framåt. Spelarna sköljde över Brynäs och det var en storspelande målvakt som hindrade tvåan från att trilla in. Mitt i pressen kommer från ingenstans en kvittering. Ett slagskott från blå som Adam såg sent i målet. Vi tappar lite initiativet och är tillbakapressade i slutet av perioden.
Pangstarten
Andra perioden är det vi som tar tag i. Mycket puckinnehav och snurrar i offensiv zon och till slut ska vi få utdelning. Jason Garrison, som satte sig på bussen upp utan att alla detaljer var klara för att få tillstånd att spela matchen, får pucken av Bemström mitt i zonen och kan avancera någon meter innan han nyper in ett dragskott i krysset. Skön start och rättvist ledningsmål. Det blir inga fler mål i perioden trots mycket lägen.
Svettig tredje
Brynäs jagade en kvittering i tredje perioden men utan att komma till de där superbra lägena. Men efter fem minuter får de in en puck bakom Adam. Efter en lång videokontroll döms det bort och här tog Brynäs över helt. Det var en press mot försvaret och Adam som tvingade målvakten till mängder av räddningar. Han och hela laget red ut stormen och vi kunde åka hem med alla poängen. Nu laddar vi om till returmötet på Hovet imorgon.

Djurgården Hockey