Förlust i straffläggning efter en tuff match
Publicerad: 2018-11-15
Nyhet
Vi har ledningen med 2-0 och tappar till underläge som vi jagar ikapp. Det var en match där det känns som vi tappar tre poäng snarare än kvitterar till oss en. Riktigt högt tempo och bra fart i alla moment och lite av en slutspelskänsla över kvällen.

Det är en match som vi kontrollerar till stora delar. Första perioden slutar med ett mål och är vi som gör det genom Emil Bemström som står på sin plats i PP och kan avsluta ett riktigt klapp-klapp spel med att sätta den i nätmaskorna. Vi har bra tryck i pressen på Frölunda och kommer åt pucken vid många bra lägen och är ytterst nära flera gånger om att utöka ledningen men målvakten i Frölunda stod för flera bra räddningar.
Andra perioden känns det som vi har ett ännu bättre grepp om – det är egentligen bara med en man mindre på isen som Frölunda får grepp om oss. Vi gör 2-0 när Fjällby i sin comeback kommer i ett två mot ett läge och lägger över pucken till Jonathan Davidsson som inte gör några misstag. Efter det skapar vi mycket chanser men får inte in pucken. Det får till slut gästerna emot spelbilden och när vi drar på oss en utvisning med två minuter kvar så kommer också kvitteringen och Frölunda gick stärkta in i periodpausen.
Den styrkan minskade inte när gästerna direkt i tredje tog ledningen med 2-3.
Därefter var det en jakt från vår sida och ett utboxande från deras sida. Vi kröp oss närmare och närmare ett mål som till slut också kom. Petteri Wirtanen kunde trycka in pucken efter att Frölunda under lång tid tryckts ned i knät på målvakten.
Vi skapade mängder av chanser även efter kvitteringen men det ville sig inte och en mållös förlängning gav straffar. Där drog Frölunda det längsta strået och tog med sig två poäng hem. Nu slickar vi såren till på lördag då vi reser till Gävle för möte med Brynäs.