Matchrapport
Den absoluta toppen av SHL drabbade ikväll samman och vinnarna var tabelltvåan Djurgården. Tre oerhört sköna poäng trillade in på kontot men det som är på mångas läppar ikväll är den efterlängtade comebacken för Daniel Brodin.

Ikväll var en efterlängtad match och för många säsongens höjdpunkt, Daniel Brodin var äntligen tillbaka i laguppställningen efter en lång rehab från korsbandsskadan. Han gick in som extraforward och verkade oerhört taggad på sitt första byte för säsongen.

{!B}

Jämnheten mellan lagen talade speltiden tydligt för i inledningen av matchen, hela 5 minuter och 33 sekunder rann av utan en enda avblåsning. Djurgården kopplade ett grepp om Växjö under flera sekvenser i inledningen och hemmalaget såg något stressade ut. Pressen var hög från DIF som gång på gång hittade sätt att hålla kvar pucken i offensiv zon, men utan att komma till några farliga målchanser.

Joacim Eriksson vaktade kassen och stod för flera betydelsefulla räddningar. Växjö tog sig nära målet ett par gånger och utmanade en hel del. Framåt för DIF var det Peppe Lundh som var absolut hetast och han var inblandad i stockholmarnas två farligaste chanser.

Första perioden gav en försmak på en eventuell slutspelsmatch mellan lagen och det syntes tydligt att det är två lag som är sugna på en spännande vår.

Efterlängtad speltid för Brodin

Två minuter in i den andra perioden fick Daniel Brodin äntligen ta säsongens första skär på SHL-is och han gjorde ett klassiskt Brodin-byte och stormade målet. Tillsammans med pucken dök han in i målgården och tog med sig bur såväl som burväktare. Även i 34ans andra byte gav han allt och gjorde flera blixtsnabba, starka åkningar över stora delar av isen.

Växjö hade övertaget över Djurgården men vart eftersom tiden gick av perioden tog sig gästerna närmre och närmre. Joacim Eriksson axlade en stor roll bakåt och behöll kylan i varenda skott som hemmalaget testade med. Växjö var kvicka och hungriga, men inget skulle överlista Eriksson såhär långt i matchen.

Med ett välfungerande försvar kom också utdelning framåt och matchens första målskytt blev Peppe Lundh. I en snabb spelvändning trampade Lundh in från vänsterkanten och hittade en lucka mellan benen på Växjömålvakten Victor Andrén.

Hemmalaget kom med en snabb respons på målet och Brendan Shinnimin gjorde 1-1 efter att ha kommit fri mot Joacim Eriksson. Med ett nytt lika läge på tavlan avslutades den andra perioden och spelarna gick för att snacka ihop sig inför den tredje.

Mål av Ahlén och Bergfors

I omklädningsrummet måste det ha sagts något riktigt bra eftersom pucken låg tryggt bakom Andrén redan efter två minuters spel i den tredje perioden. 2-1 var ett riktigt krigarmål och målskytt var Micke Ahlén som i målfirandet visade enorm lycka, kanske bar han det största leendet ikväll. Målet under en avvaktande utvisning på Växjö och DIF var således med en utespelare mer.

{!C}

Djurgården hade bestämt sig för att ge Växjö en ordentlig match om kvällens tre poäng och hockeyn som lagen bjöd på var intensiv och jämn. Men jämna matcher brukar passa DIF oerhört bra och det är ofta som järnkaminerna kliver ut starkast. Det skulle inte bli något undantag idag och Niclas Bergfors hittade fram till 3-1 i ett numerärt överläge.

Det blev lite stökigt under slutminuterna och Växjö fick utmana i sitt första numerära överläge. Ett överläge hemmalaget inte skulle få behålla länge och även en smålänning fick sätta sig i utvisningsbåset. Trots kalabalik runt bortamålet i avslutningsminuterna med flera utvisningar så storspelade Eriksson och stängde igen totalt. Djurgården vann slutligen matchen med tre mål mot Växjös ett.